szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Könnyű lelkesedni egy-egy jó filmért, jóval nehezebb szándékosan jó unalmasan összefoglalni, miről is szól a hőn imádott mozi. Egy filmrendező, Romina, most erre kérte ismerőseit, s már meg is születtek az első „pályaművek”.

A Twitteren terjedő játékban az egyik pályázó ezzel indult és valószínűleg a Gyalog-galoppra gondolt: „egy csomó lovag egy serleget keres, és egyiküknek sincs lova”. De szerepel az Óz, a nagy varázsló is, ezzel az ismertetéssel: „Egy szürreális környezetbe elszállított kislány megöli az első személyt, akivel találkozott, majd összeáll három idegennel, hogy megint öljön”. De megvan a L’ecsó is: egy négycsillagos éttermet újra ötcsillagosra hoz fel a kritikus, aki szereti a patkányos kaját.

Romina Twitter-oldalán számos jó és kevésbő jó szinopszis olvasható,  s a rendező valószínűleg örülne, ha a távolból is kapna „műleírásokat”.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Napos időre számíthat ma, de várható eső

Napos időre számíthat ma, de várható eső

Földhöz csapódott egy repülő Indiában, közel 200-an voltak rajta

Földhöz csapódott egy repülő Indiában, közel 200-an voltak rajta

Több kilométeres dugó alakult ki az osztrák határnál ellenőrzések miatt

Több kilométeres dugó alakult ki az osztrák határnál ellenőrzések miatt