szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hosszú távra tervez a Vígszínház élére kinevezett Rudolf Péter. Tisztában van vele, hogy feladata részt venni a közéletben, de csak ügyekhez van viszonya.

Interjút adott a Magyar Narancsnak Rudolf Péter, akit jövő év végéig neveztek ki a Vígszínház élére. Rudolf a lapnak elmondta: az ember nem ilyen körülmények között akar igazgató lenni. „Ezt az előzményekre értem." Arról is beszélt, hogy ha annyi adatik meg neki, hogy másfél évig lesz igazgató, akkor ennyi volt a dolga, de nem ezzel számol, több évadra előre tervez.

Arra a kérdésre, hogy tudja-e majd a politikai befolyását kamatoztatni, a színházigazgató úgy reagált: megtisztelő feltételezés, hogy neki politikai befolyása van, eddig nem érzékelte. „Nyilván színházigazgatóként egy erősebb helyzetbe kerültem, nagyobb felelősséggel, de hatvanévesen a mondataim súlyát nem a pozícióm adja, hanem – ha van – a hitelességem. Nem látom magam a megmondó ember pozíciójában. »Csináló ember vagy«, ezt egy forgatáson mondta Bodrogi Gyula – és azóta a fülemben van ez az egyszerű mondat. Színházi előadásokkal szeretnék érvelni. Befolyásolni!”

Az interjúban szóba került az is, hogy rendre felemlegetik, kivel focizott egykor Rudolf Péter. A színész, rendező elmondta, imád focizni, rengeteg emberrel játszott együtt, és igen, a 90-es években Orbán Viktorral is focizott egyszer a színészválogatott edzésén. „És ebből egy egész élet történetét össze lehet rakni… Teljesen abszurd. Valószínűleg azokat izgatja ez a kérdés, akiknek nincs fantáziájuk arról, hogy az ember a hatalom közelében nem csapott vállal kuncsorog. Szóval ez nem az én keresztem. Ez az ő keresztjük.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hit Gyülekezete-találkozók is rátehettek egy lapáttal a pápai koronavírus-fertőzésre

Hit Gyülekezete-találkozók is rátehettek egy lapáttal a pápai koronavírus-fertőzésre

Nem véletlenül bízták az Index bedarálását is Mészáros strómanjára

Nem véletlenül bízták az Index bedarálását is Mészáros strómanjára

Egyetlen nap alatt csaknem 200 új koronavírus-fertőzöttet találtak Ausztriában

Egyetlen nap alatt csaknem 200 új koronavírus-fertőzöttet találtak Ausztriában