szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A CEU professzora 67 éves volt.

Vasárnap 67 éves korában meghalt Kovács M. Mária,  a Közép-európai Egyetem történész-professzora - írja a CEU a hétfői közleményében. Kovács M. Mária 22 évig tanított a CEU-n. Alapítója és korábbi igazgatója az egyetem nacionalizmus-kutatási programjának.

Kovács 1987-ben doktorált, dolgozott korábban az Akadémiai Kiadó szerkesztőjeként és tanított a Madison-Wisconsin egyetemen is. A történész szakterülete többek között a nemzetközi kisebbségvédelem és a magyar zsidóság története volt. Utóbbi témában elsősorban a két világháború között történteket kutatta, Liberalizmus, radikalizmus, antiszemitizmus címmel könyvet írt a magyarországi zsidótörvényekről is.

Michael Ignatieff, a CEU rektora azt írta, hogy „hatalmas veszteség ez mindenki számára”. Kovács M. Mária az egyike volt az egyetem alapítóinak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Vaterán is sláger a maszk

A Vaterán is sláger a maszk

Mostantól hivatalosan is ülésezik a Facebook "legfelsőbb bírósága"

Mostantól hivatalosan is ülésezik a Facebook "legfelsőbb bírósága"

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk