szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A miniszteri biztos arról is beszélt, hogy hosszabb távon az áfa 5 százalékra való csökkentésével segíthetik az iparágat.

Nem valószínű – mondta Palkovics László miniszter múlt héten –, hogy augusztus 15-e után feloldanák az 500 főnél nagyobb rendezvények tiltását. Ez zenészek szerint azt jelenti: segítség nélkül az egész szakma tönkremehet. Az RTL Híradónak Demeter Szilárd, könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos nyilatkozott arról, hogy a várt segítség hamarosan megérkezhet:

5 milliárd forint keretösszegű mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart

– mondta Demeter. Rossz ötlet, ha alanyi jogon jár a segítség, így azt valamilyen ellentételezéshez kötik majd. Arról is beszélt, hogy olyan átfogó mentőcsomag készül, amiből a zenészek mellett a rendezvénytechnikai cégek, promóciós irodák, de még a játszóhelyek is részesülhetnek.

Az 5 milliárdos csomag "lefelé céloz" a miniszteri biztos szerint, az iparág nagyobb szereplőivel majd később tárgyalnak. Az előadók 80 százaléka eddig sem koncertezett 500 fősnél nagyobb közönség előtt – fűzte hozzá Demeter ahhoz, hogy az augusztus 15. utáni helyzetről továbbra sem tudni semmit.

Én értem, a K-pop előadókat is lehet szeretni, de én kevésbé bírom, mint a szomszéd srácnak az egy szál gitáros dalát felvéve egy vár fokán

– vetette fel Demeter a Híradó riporterének azzal kapcsolatban, hogy audiovizuális tartalmakra is lehet majd támogatást kérni. A miniszteri biztos szerint a koncertezést például albumfelvétel egészítheti majd ki. Mint az RTL Híradó arról beszámolt:

A zeneipart segítő csomagról a hónap végén dönthet a kormány.

A cél ugyanakkor egy hosszú távú megoldást találni – folytatta Demeter az RTL-nek nyilatkozva. Ezzel összefüggésben a Music Hungary Szövetség a kulturális szférával kapcsolatos áfa 5 százalékra való csökkentéséről készít hatástanulmányt. Ha ez elkészült, akkor a miniszteri biztos – mint mondta – elkezd puhatolózni döntéshozóknál.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kézikönyvvel veszi fel a harcot a koronavírus ellen a turisztikai ügynökség a hotelekben

Egy kézikönyvvel veszi fel a harcot a koronavírus ellen a turisztikai ügynökség a hotelekben

Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának

Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának

1,4 milliárdot költ a kormány Beregszász vízügyi támogatására

1,4 milliárdot költ a kormány Beregszász vízügyi támogatására