szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A humoristát akaratán kívül belekeverték egy szerinte politikai vitába.

Besenyő Pista bácsi is megjelent a Párbeszéd egyik plakátján, holott ebbe a karaktert játszó Laár András nem egyezett bele, írta a L’art pour l’art Társulat alapító tagja a Facebookon.

Egészen elképedtem, amikor megláttam ezt a plakátot, amit a Párbeszéd Magyarországért párt jelentetett meg politikai üzenettel. A beleegyezésem nélkül használták fel az egyik legismertebb karakterem, Besenyő Pista bácsi képét, Müller Cecília mellé montírozva

– írta Laár.

A humorista hangsúlyozta, mindig arra törekedett, hogy kimaradjon a politikai vitákból, soha nem állt be egyik táborba sem. A maszkviseléssel kapcsolatban egyébként szabálykövetőnek tartja magát, ugyanakkor megérti azokat is, akik lázadnak ellene, de annak nem örül, hogy a „maszkvitába” belerángatták.

"Ezzel a személyiségi, és szerzői jogaim is sérültek. Meg vagyok döbbenve, hogy ilyet manapság meg lehet tenni. Nekem eszembe se jutna egy ismert ember képét a megkérdezése nélkül ilyen kontextusba helyezni.

Szeretettel: Döbbent arcú Laár András"

– írta.

A kép azóta eltűnt a Párbeszéd oldaláról, a párt viszont kedden elnézést kért Laártól.

Hétfő este közzétett posztunkhoz – reagálva Müller Cecília kijelentésére, amely szerint nem kell maszk az iskolákban – „Besenyő Pista bácsi”-illusztrációt használtunk. Ez rossz döntés volt, a posztot töröltük. A figurát megszemélyesítő művésztől, Laár Andrástól elnézést kérünk!"

- írták a Facebookon.

Kedves Barátaim! Egészen elképedtem, amikor megláttam ezt a plakátot, amit a Párbeszéd Magyarországért párt jelentetett...

Közzétette: Laár András – 2020. október 19., hétfő

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Hatalmas felkiáltójelet” lát a vasárnapi járványadatokban a víruskutató

„Hatalmas felkiáltójelet” lát a vasárnapi járványadatokban a víruskutató

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

Így forgatja fel Afrika szarvát egy Nobel-békedíjas

Így forgatja fel Afrika szarvát egy Nobel-békedíjas