szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Paolo a hős, Coelho a király, a hűtőmágnes szószamuráj” – énekli Bella Levente.

Az Audioshake zenekar korábban a Győrfi Pál-jelenséget álmodta dalba, most Paolo Coelho a főszereplő.

„Sommás okosságok, hűtőmágnes igazságok. Végtelen leegyszerűsítés és semmitmondó közhelyek. Akármerre nézünk, ez vesz minket körbe, de legfőképp főleg az interneten jönnek velünk szembe a gyanús mondatok. Nem maradhat feldolgozás nélkül ez az életérzés sem. Gondjaid vannak? Egy kép és egy mondat megoldja. El akarod kápráztatni a környezeted? Csak dobj fel egy fotót egy aranyköpéssel, és már jönnek is a lájkok!” – foglalja össze Bella Levente a dal üzenetét.

Ez az a világ, amely már valójában nem is az író, hanem az önálló életre kelt műveinek életútját ábrázolja, és hogy mire és hogyan használunk egyébként fontosnak tűnő gondolatokat – teszi hozzá a frontember.

A videoklipben egyébként olyannyira átszellemülnek olvasás közben a zenekar tagjai, hogy ők maguk is Paolo Coelho-vá válnak és megannyi csoda történik meg velük.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem működik a Spotify, nem játssza le a zenéket

Nem működik a Spotify, nem játssza le a zenéket

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó

Verekedtek, disznóbelsőséget dobáltak egymásra tajvani parlamenti képviselők – videó