szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Éjjel alkotott a brit street-art művész, délután pedig el is ismerte ezt.

Bristolban, azaz saját városában, azon belül pedig Anglia legmeredekebbnek mondott utcájában tűnt fel csütörtökön a titokzatosság övezte világhírű brit street-art művész, Banksy legújabb műve. A bristoli Vale utca elején falra festett képen egy kendős nő látható, aki egy heves tüsszentés közben elveszíti műfogsorát.

A személyazonosságát titkoló művész rendszerint azzal igazolja alkotói mivoltát, hogy fotót közöl Instagram-oldalán egy-egy újabb graffitijéről. Miután az Aachoo!! (Hapci!!) című munka hitelességét is jelezte így, arra egyből fel is tettek egy védő plexiüveg-borítást. A védelmet – mint a Guardian cikkéből kiderül – annak az üzletnek a tulajdonosai fúrták fel, akik üzletének falán megjelent a műalkotás.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!