szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Először szólalt meg az Oprah Winfreynak adott interjú óta, hogy a nemek közötti és a vakcinaegyenlőség fontosságára hívja fel a figyelmet.

Az oltás népszerűsítésére, illetve a vakcinákhoz való egyenlő hozzáférés érdekében rendeztek nagyszabású koncertet a Los Angeles-i SoFi stadionban. Az esemény házigazdája Selena Gomez volt, és többek között fellépett Jennifer Lopez, a H.E.R. És Dave Grohl is.

A terhessége utolsó trimeszterében lévő Meghan Markle virtuálisan jelent meg, és ezúttal egy kertet választott helyszínnek, csakúgy, mint az Oprah Winfreynak adott, nagy vihart kavaró interjúnál. Markle a beszédében hangsúlyozta, hogy a járvány legyőzéséhez összefogásra, a közösségek együttműködésére van szükség. Külön kiemelte, hogy a pandémia aránytalanul súlyosan érintette a nőket.

A koncerten egyébként Harry herceg is fellépett, ő személyesen állt színpadra, hogy beszédet tartson a vakcinák igazságos elosztásának fontosságáról, és megköszönje a frontvonalban dolgozók munkáját. A stadion közönsége állva tapsolt neki.

Az esemény szónokai között volt Chrissy Teigen, Ben Affleck, Sean Penn és Jimmy Kimmel, és beszédet mondott Joe Biden elnök, Jill Biden first lady, valamint Kamala Harris alelnök.

A közönséget teljes egészében beoltott egészségügyi, és más a frontvonalban dolgozók alkották.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!