szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már májusban újra várja a nézőket a fővárosi színház, ráadásul egy vadonatúj bemutatóval.

A hosszú leállás után, május 29-én Zsámbéki Gábor rendezése, a Hegedűs D. Géza főszereplésével bemutatott Lear király premierjével nyit meg újra a fővárosi Katona József Színház – közölte az intézmény.

A Lear király – amelynek címszerepére a Vígszínház művészét, Hegedűs D. Gézát hívta meg a Katona – színpadi próbái még 2020 novemberében álltak le, a munka ez után online folytatódott, így május végén már élőben tudják bemutatni az előadást.

A színház műsora az évad hátralévő részére is elérhető már, online bármikor, személyesen pedig május 25-től lehet jegyeket venni. A biztonságos színházlátogatás érdekében a nézőtér első sorát nem értékesítik, emellett két, három, illetve négy székenként kihagynak egy-egy helyet. Az előadások és az egyéb programok kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatók. Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyelete alatt vehet részt nézőként a színház programjain.

Belépéskor a védettségi igazolványt és a személyazonosításra, illetve az életkor megállapítására alkalmas igazolványt a színház munkatársai ellenőrzik. A színház egész területén kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, kivéve a K:antinban vásárolt ételek és italok elfogyasztása alatt.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!