szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Sidney Pollack Távol Afrikától című filmje a nyolcvanas évek egyik kihagyhatatlan romantikus klasszikusa, A...

Sidney Pollack Távol Afrikától című filmje a nyolcvanas évek egyik kihagyhatatlan romantikus klasszikusa, A rettenthetlen Mel Gibson kegyetlen és megrázó portréja egy tragikus sorsú szabadságharcosról, aki örökre beírta nevét a történelembe, a Szemet szemért pedig Spike Lee munkásságának egyik leglenyűgözőbb műve, amely készítése óta semmit sem veszített aktualitásából.

Sidney Pollack hét Oscar-díjjal kitüntetett klasszikus romantikus kalandfilmjét Karen Blixen önéletrajzi alapján forgatta 1985-ben Meryl Streep és Robert Redford főszereplésével. Egy boldogtalan házasság és egy tragédiába torkolló szerelem történetét ismerhetjük meg a Kenyában játszódó szívfacsaró Távol Afrikától című filmben, amelyet a STORY4 csatornán 20.00-től tekinthetnek meg az érdeklődők. Mindenkinek bátran ajánljuk ezt a több mint két és fél órás alkotást, ugyanis akik megnézik, egy felejthetetlen élménnyel gyarapodnak, a lélegzetelállítóan gyönyörű felvételekről nem is beszélve, amelyek csak tovább fokozzák az amúgy is hasonlíthatatlan hangulatot és atmoszférát.

Mel Gibson nem csak színészként, hanem rendezőként is kiváló, amit Az arc nélküli ember után két évvel A Rettenthetetlen című filmjével bizonyított be először igazán az egész világnak. Epikus ívű, három órás történelmi filmjét az RTL Klub 22.30-től vetíti, amit bátran ajánlunk mindenkinek. Főhőse a 13. században élt skót szabadságharcos, William Wallace, akinek végül sikerül népét egyesítenie és ütőképes hadsereggé formálnia, hogy felvegyék a harcot az angol seregekkel, ám hiába elszántsága és minden igyekezete, végül árulás áldozata lesz. Az 1995-ben forgatott, öt Oscar-díjjal kitüntetett, egyszerre monumentális és szívfacsaró alkotás végén garantált a katarzis és a sírás, nem érdemes tehát kihagyni azoknak, aki egy igazán felzaklató és felemelő élményre vágynak.

A VIASAT3 00.50-kor a Szemet szemért című filmdrámát tűzi műsorára, amely 1989-es elkészítése óta semmit sem veszített aktualitásából, a világhírű színesbőrű rendező, Spike Lee életművének egyik legkiemelkedőbb alkotása a faji ellentéteket vizsgálja. Filmje egy fülledt nyári napon játszódik New Yorkban, ahol a hőség miatt mindenkinek pattanásig feszültek az idegei, ennek köszönhetően pedig az indulatok az egyik pillanatban váratlanul elszabadulnak. Felkavaró, elgondolkoztató és vizuális szempontból is lenyűgöző mesterműve a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának egyik legjobb, az erőszakot és brutalitást kendőzetlenül ábrázoló filmje, amely igazán megérdemli a figyelmet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál

Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál

Robotzsarut csináltak a maláj vasúti dolgozókból, sisakkal nézik az utasok testhőmérsékletét

Robotzsarut csináltak a maláj vasúti dolgozókból, sisakkal nézik az utasok testhőmérsékletét

Aggódnak a gyermekorvosok: akár a teljes házi gyermekorvosi rendszert megszüntetheti a kormány átalakítása

Aggódnak a gyermekorvosok: akár a teljes házi gyermekorvosi rendszert megszüntetheti a kormány átalakítása