szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A Filmmúzeum 21.00 órakor kezdi vetíteni Pedro Almodóvar saját, bravúros forgatókönyvéből forgatott Volver című filmjét.

A Filmmúzeum 21.00 órakor kezdi vetíteni Pedro Almodóvar saját, bravúros forgatókönyvéből forgatott Volver című filmjét. A Penélope Cruz főszereplésével 2006-ban készült keserédes és sokszínű mozi szinte kizárólag a nőkre fókuszál, lendületes párbeszédeik pillanatok alatt elsodorják a nézőt. A hangvétel a világhírű spanyol filmrendezőre jellemzően ezúttal is igazán széles skálán mozog. Neki minden tónus jól áll, legyen szó akár melodrámáról, paródiáról, fekete humorról, kísértetekről vagy éppen érzékeny giccsről. De mindez egy filmben? Nem érdemes kihagyni!

Aki elmélyültebb és bonyolultabb élményre vágyik, az 21.30-kor mindenképpen kapcsoljon a Duna TV-re, a csatorna akkor tűzi ugyanis műsorára A rajzoló szerződése című angol kosztümös művészfilmet. Ez az ironikus parabola volt az első Peter Greenaway nyolcvanas években forgatott remekművei sorában, amelynek erősen stilizált látványvilágát a reneszánsz, a barokk és a flamand festészet inspirálta. Nem meglepő tehát, hogy számos utalást fedezhetünk fel Caravaggio, Rembrandt és Vermeer festményeire, de a különleges hangulatról Michael Nyman filmzenéje is gondoskodik.

A bűnügyi filmek rajongói véletlenül se hagyják ki Mike Hodges 1971-es Öld meg Cartert! című kultikus moziját, amellyel a TCM csatorna 23.35-kor lepi meg a nézőket. Michael Caine talán sosem volt ilyen cool, mint ebben a filmben, amiben egy Jack Carter nevű londoni bűnözőt alakít, aki testvére felettébb gyanús halála miatt Newcastle-be utazik, hogy fényt derítsen az igazságra. Ez az erőszakos és realista stílusú bosszúfilm felejthetetlen dialógusai és pillanatai miatt igazi csemege a hetvenes évekből - a Slyvester Stallone főszereplésével 2000-ben készült remake-et pedig rögtön felejtsük el!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A YouTube-on indít saját műsort Friderikusz Sándor

A YouTube-on indít saját műsort Friderikusz Sándor

Az állat mindig riasztó sikolyt hallat, csak az ember kiált örömében

Az állat mindig riasztó sikolyt hallat, csak az ember kiált örömében

Orbán Viktor kiposztolta: már 3 millió 250 ezer ember van beoltva

Orbán Viktor kiposztolta: már 3 millió 250 ezer ember van beoltva