szerző:
life-style.hu

Nem kell ahhoz tudatmódosítót fogyasztanunk, hogy néhány film bizonyos jeleneténél észrevegyük, hogy valami furcsa...

©

Nem kell ahhoz tudatmódosítót fogyasztanunk, hogy néhány film bizonyos jeleneténél észrevegyük, hogy valami furcsa vagy szokatlan képi élményben volt részünk.

Ez természetesen nem a véletlen műve, a 70-es évek Summer of Love-jának végén a szó szoros értelmében sokan rajta maradtak Woodstock LSD-mámorán, többek között a rendezők és forgatókönyvírók is. A teljesség igénye nélkül jöjjön most egy tízes lista a legpszichoaktívabb filmekről:

1. Félelem és reszketés Las Vegasban

2. Fritz, a macska

3. Pink Floyd - A fal

4. A szent hegy

5. Fantastic Planet

6. A forrás

7. 2001: Űrodüsszeia

8. Enter the Void

9. Walt Disney - Fantázia

10. Az utazás

(Forrás: psy-amb.blogspot.com)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!