szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyes bevételek bizonytalanná válása miatt "óvatosan" tervezi szeptember 12-én induló őszi struktúráját a Magyar Televízió (MTV). A Duna TV ugyanakkor új munkatársak felvétele nélkül, belső átcsoportosításokkal készíti karácsonykor indítani kívánt új műholdas csatornája műsorait.

"Nem változtatunk meg egyszerre mindent, mert ha kiderül később, hogy nincs további forrás, nem szeretnénk durván leállítani már elindult produkciókat; ha viszont kiderült, hogy tudjuk rendezni a Magyar Televízió anyagi helyzetét, akkor októberben, novemberben azokat a nagyon jó terveket, amelyeket előkészítettek a kollégáim, szépen folyamatosan megvalósítjuk" - mondta Rudi Zoltán, a Magyar Televízió elnöke. A különbség az lesz, hogy "hangsúlyt kap a minőségi televíziózás: kevesebb pénzt és kevesebb energiát, kapacitást fordítunk a szórakoztató műsorokra, és többet a közéleti, tudományos és dokumentumműsorokra" - fejtette ki Rudi Zoltán, a "nézhető, érdekes és minőségi televíziózás" felé mozdulásnak nevezve ezt. A tévéelnök elmondta, archívumukat és "régi nagy műsoraikat" a digitális technika és "kreatív ötletek" segítségével keltik újra életre, azonban nem kívánt ezzel kapcsolatban részletekbe bocsátkozni.

Rudi Zoltán utalt arra, hogy a költségvetési zárolások és az  áfafizetés miatt nem juthatnak hozzá a Nemzeti Audiovizuális Archívum létrehozásával kapcsolatban tervezett 5,3 milliárd forintos bevétel egy részéhez.

Új munkatársak felvétele nélkül, belső átcsoportosításokkal készíti karácsonykor indítani kívánt új műholdas csatornája műsorait a Duna Televízió - közölte a menedzsment egyik, név nélkül nyilatkozó tagja az MTI-vel. A jelenlegi - mintegy négyszáz tagú - belsős stáb "bőven elegendő" az Autonómia névre keresztelt adó működtetéséhez is - mondta a forrás. Mint megemlítette, már a jelenlegi létszám is "karcsúsítás" eredménye: Cselényi László február közepi elnökké választása óta mintegy kilencven alkalmazottól vált meg a társaság. A Duna Televízió elnöke áprilisban jelentette be, hogy két új adó indítását tervezik; e hónap elején nyújtotta be a menedzsment az Autonómia nevű, kisebbségekkel foglalkozó műholdas csatorna dokumentációját az Országos Rádió és Televízió Testülethez.

hvg.hu Média

Élőben versenyez Talmácsi az MTV-n

A Magyar Televízió vasárnap (július 24-én) 13:30-kor élőben közvetíti a Moto GP brit futamát a legendás motor és autóverseny pályáról, a Donington Parkból - áll a köztelevízió sajtóközleményében.

hvg.hu Média

Jól rázendített Győzike és az RTL Klub

Jól sikerült az Eltűntek debütálása, illetve Győzike és a Barátok közt visszatérése, augusztus végén indult (illetve újraindult) programjaival ugyanis az RTL Klub ismét jelentős előnyre tett szert a vetélytárs csatornákkal szemben. A Jóban-rosszban – nyári jó szereplésével ellentétben – ezúttal nem tudta megszorongatni a Fókuszt, hétvégi jó pozícióit azonban továbbra is tartja a TV2. Az AGB Hungary által az év 34. hetében mért nézettségi adatokat olvashatják.

MTI Média

Aratott az MTV az atlétikai vb alatt

A vasárnap véget ért atlétikai világbajnokság eseményeiről kilenc napon át összesen 28 adásban számolt be a Magyar Televízió, amelynek műsorfolyamába összesen 3,2 millió néző kapcsolódott be legalább egy perc erejéig.

MTI Média

Ki vezeti majd az MTV új csatornáját?

"Főállású" csatornaigazgatóra csak az M3 működésének tényleges megkezdésekor lesz szükség - közölte Csorba Mária, a Magyar Televízió PR-menedzsere arra a kérdésre, hogy a közszolgálati médium vezetése hosszabb távon egy kézben kívánja-e hagyni a nemzeti főadó és az új csatorna irányítását.

Timothy Snyder: A rasszizmus miatt hatott a Trump-hívők összeesküvés-elmélete

Timothy Snyder: A rasszizmus miatt hatott a Trump-hívők összeesküvés-elmélete

A Mastercard meglátta a lehetőséget a Brexitben, ötszörösére emeli a britekre kivetett tranzakciós díjakat

A Mastercard meglátta a lehetőséget a Brexitben, ötszörösére emeli a britekre kivetett tranzakciós díjakat

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!