Tetszett a cikk?

Hangzatos, de szükséges elképzelésnek tűnik, hogy az ország minden településén legyen olyan egyenruhás, aki felügyel a rendre és a közbiztonságra. Javarészt a körzeti megbízottakról beszélünk, akiknek munkája a tavaly megemelt fizetéssel vonzóbbá vált ugyan, de munkakörülményeik az önkormányzatok anyagi támogatásától is függenek. Akad közöttük, aki nagy terepjáróval üldözi a bűnt, mások több kollégájukkal osztoznak autójukon.

©
László Lóránd szerint nem kell minden ügy miatt intézkedni és feljelentéseket írni, sokkal többet használ ugyanis, ha megértést mutat, és az emberekkel megbeszéli a problémákat.
©
©
©
Azt, hogy meghallgassák, az 1400 fős – hatvan százalékban romák lakta – település több lakója is kifejezetten igényli. Egy helyi férfi, Ferenc például azért állította meg a kmb-st, hogy tanácsot kérjen tőle. „Több hónapon át dolgoztam Németországban egy gyöngyösi cég szervezésében, de nem fizettek ki. Bemegyek a céghez, és addig el nem jövök, amíg nem adják oda a pénzemet, még ha a rendőrökkel vitetnek is el. Csak azért mondok el mindent, hogy a főnök úr tudjon róla.”
©
©
©
László Lóránd tíz év járőrözést hagyott hátra a halmajugrai munka kedvéért, még tavaly februárban. „Amikor Gyöngyösről idekerültem, a kollégák közt nem volt népszerű a hely, de ha most elmennék, valószínűleg bőven akadna jelentkező a helyemre.” Márpedig mehetne, például lakhelyén, a két kilométerre fekvő Visontán is tárt karokkal fogadnák. „Mindent megígértek már – a nagyobb fizetésen kívül.”
©
©