Válogatásunk az elmúlt hét legérdekesebb képeiből.

Tíz, sörrel teli literes korsót visz egy pincérnő Münchenben 2009. szeptember 19-én, az Oktoberfest első napján. A 176. müncheni Oktoberfestre, mely október 4-ig tart, 6 millió látogatót várnak.
©
Látogatók Nicolas Sarkozy francia elnök rezidenciájának, az Élysée-palotának a bankett-termében Párizsban 2009. szeptember 19-én, amikor mintegy ötven országban tartják meg a kulturális örökség napjait. A korábban európai örökség napok elnevezésű rendezvénysorozat gondolata francia földön született, ott 1984-ben tartották meg először a műemlékek nyílt napját. Az Európa Tanács védnöksége alatt álló eseménysorozat keretében az idén is számos műemlék és nem védett épület nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt: olyan épületek ezek, amelyek máskor egyáltalán nem, vagy csupán részlegesen, időlegesen, meghatározott réteg számára látogathatók.
©
Különleges kalapmodellt visel egy manöken a Hedonizmus elnevezésű kalapbemutatón Londonban.
©
Ralph Lauren amerikai divattervező 2010-es tavaszi kollekcióját mutatják be a New York-i divathéten.
©
Angela Merkel német kancellár bemutatja az új Audi R8 e-tron modellt a 63. Frankfurti Nemzetközi Autószalon nyitónapján.
©
Molnár Gyula kerületi polgármester és Csocsó bohóc hintázik a 4-es metró volt munkaterületén épült új, 2500 négyzetméteres tematikus játszótér átadásán a főváros XI. kerületében, a Fehérvári út és a Kanizsai út sarkán.
©
Esőköpenybe öltözött nő nevet az ABC televíziós társaság épülete előtt az utcán New Yorkban, amikor a világ legnagyobb tortacsatájával Guinness-világcsúcsot állítanak fel tortadobálók egy tévéműsorban.
©
Lou Seng óriáspanda-mama hasán két bocsa pihen a ritka állatokat tenyésztő és kutató Sanhszi tartományi központban, Csoucseben. Lou Seng augusztus 18-án hozott világra két kölyköt, amelyek egészségesen fejlődnek.
©
Sólyom László köztársasági elnök a Bükki Nemzeti Parkban, a 950 méter magas Tar-kő csúcson gyalogtúrázik, országjáró sorozata részeként, ajándékba kapott, faragott sólyomfejes sétabotjával a kezében.
©
Kopár hegyek között halad a Vuelta spanyol országúti kerékpáros körverseny mezőnye a Talavera de la Reina-Ávila közötti, 18. szakasz teljesítése közben. A 165 kilométeres szakaszt az ír Philip Deignan nyerte, összetettben továbbra is a spanyol Alejandro Valverde áll az élen.
©
Amerikai katonák helikopterre készülnek szállni a dél-afganisztáni Hilmend tartományban lévő egyik táborukban.
©
Katonai repülőgép előtt hat, nemzetiszínű lobogóval letakart koporsót tartanak vállukon az olasz haderő tagjai a Róma melletti Campino katonai repülőtéren, amikor a katonák földi maradványai érkeznek haza Afganisztánból. A deszantosok három nappal korábban egy konvoj elleni pokolgépes támadásban vesztették életüket Kabulban.
©
A Toulouse francia futballklub sebesült szurkolóját védi egy rendőr Belgrádban, miután szerb és francia drukkerek verekedtek össze egy belgrádi kocsmában. Egy francia férfi életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, egy szerb és egy francia szurkoló könnyebben megsebesült az összetűzésben, amely órákkal az előtt tört ki, hogy megkezdődött a szerb Partizán Belgrád és a Toulouse mérkőzése a labdarúgó Európa Liga J csoportjánmak első fordulójában.
©
Rendőrautót locsolnak friss tejjel parasztgazdák az eislebeni Helfta apátság előtt. A tejágazat válsága miatt nehéz helyzetbe került gazdák 14 ezer liter tejet öntöttek a földre, tiltakozásul az alacsony felvásárlási árak miatt. A megmozduláson részt vevő kétszáz gazda több uniós támogatást követelt a tejtermelők részére.
©