Tetszett a cikk?

Válogatás az elmúlt hét legérdekesebb képeiből.

Angela Merkel német kancellár, a konzervatív Német Kereszténydemokrata Unió, a CDU vezetője köszönti támogatóit Berlinben, a német parlamenti választások estéjén. A szavazóhelyiségekből kilépők kikérdezésén alapuló közvélemény-kutatás eredményei szerint a CDU szerzte meg a legtöbb szavazatot, és a szabad demokratákkal alakíthat jobbközép kormánykoalíciót.
©
XVI. Benedek római katolikus egyházfő Miloslav Vlk bíboros, prágai érsek társaságában a prágai Dicsőséges Miasszonyunk templomában. A pápa a dél-morvaországi Brünnben és a közép-csehországi Stará Boleslavban pontifikál majd misét háromnapos csehországi látogatásán.
©
A címvédő ukrán Vitalij Klicsko megüti az amerikai Cristobal Arreola-t az Ökölvívó Világtanács, a WBC profi nehézsúlyú bajnokságáért rendezett ökölvívó-mérkőzésen Los Angelesben. Klicsko a 10. menetben technikai K. O.-val győzött
©
Tetoválóművészek alkotásait a testükön viselő férfiak fényképezkednek Londonban, amikor megkezdődik a tetoválóművészek háromnapos világtalálkozója.
©
A dél-koreai Rjang Rjun Hak és észak-koreai nővére sírnak örömükben, amikor több mint 50 év után találkoznak az észak-koreai Gyémánt-hegyen. Ezen a napon több mint 120 dél-koreai - legtöbbjük hetvenenéves avagy még idősebb - kapott engedélyt arra, hogy az észak-koreai keleti parton fekvő gyémánt-hegyi üdülőhelyen rég nem látott hozzátartozójával találkozzék - közölte a dél-korai egészségügyi, jóléti és családügyi minisztérium.
©
A Dolce és Gabbana olasz divatház 2010. tavaszi-nyári női kollekcióját mutatják be Milánóban.
©
A brit védelmi minisztérium által közreadott kép, amelyen több mint 5,5 tonna kokaint tartalmazó csomagok láthatók egy halászhajó fedélzetén. A kábítószert az Iron Duke brit fregatt foglalta le, amikor Dél-Amerika partjai előtt járőrözött szeptemberben. A kokain piaci értéke több mint 240 millió font (kb. 70,543 milliárd forint). A brit haditengerészet történetében mennyiségre is értékre egyaránt ez a legnagyobb koainfogás.
©
Az iráni Forradalmi Gárda Tondar nevű rakétát lő ki egy hadgyakorlaton a Teherántól mintegy 130 km-re délre fekvő Kom városának közelében. A teheráni vezetés bejelentése szerint Irán sikeres kísérleteket hajtott végre egy földről és egy hajóról indítható rövid hatótávolságú rakétával néhány nappal az után, hogy kiderült: Irán az eddig tudotton kívül egy másik, titkos, föld alatti urándúsító üzemet is épít.
©
Bozóttűz pusztít a Grimes kanyon térségében a kaliforniai Fillmore-ban. A lángok lakott területeket is veszélyeztetnek.
©
Maszkos tüntető kalapáccsal veri szét egy iroda üvegajtaját a G20-csúcstalálkozó nyitónapján.
©
Az úttorlasz egyik sziklakövén ül Manuel Zekaya államcsínnyel megbuktatott és emigrációba kényszerített hondurasi elnök egyik támogatója Tegucigalpában. Előző nap Zelaya váratlanul visszatért hazájába, hogy visszaállítsa a demokráciát.Jelenleg a brazil nagykövetségen tartózkodik.
©
Koen Vanmechelen belga képzőművész nézi az Abszurdisztáni festmény című alkotást, a német Gloria Friedmann művét a kortárs kultúra garázsközpontjában Moszkvában 2009. szeptember 24-én, az október 25-ig látogatható moszkvai kortárs művészeti biennálé nyitónapján.
©
Ultraortodox zsidó fiúk nézik, amint egy nő fehér csirkét forgat a feje fölött és imádkozik a kaparot (vezeklés) ceremóniája közben. A ma már csak kevesek által követett rituálé abból áll, hogy egy nappal a jom kippur (az engesztelés napja) előtt egy élő csirkére viszik át bűneiket, amelyek az állat levágásával elmúlnak, s ezzel bűntelenné válik az év kezdete.
©
Egy középkorú gímszarvasbika bőg Lábod közelében. A javabőgés a szarvasbőgés középső, legintenzívebb időszaka.
©
Az új PS20-as naptorony látható a dél-spanyolországi Sanlucar la Mayorban. A PS20-ast - ez a kereskedelmi forgalomban lévő naptornyok közül a legnagyobb teljesítményű - 1255, a Nap mozgását követő tükör táplálja hőenergiával, hogy gőzturbinájával a torony áramot termelhessen.
©