Tetszett a cikk?

Válogatásunk az elmúlt hét nap legjobb képeiből.

A mexikói Garcia Elsa gyakorlatát mutatja be a női gerenda döntőjében. A szerenkénti döntőkkel zárul az I. Magyar Tornász Grand Prix-viadal Szombathelyen, az Arena Savariában.
©
Sebastian Vettel-t, a Red Bull német versenyzőjét pezsgővel locsolják a csapat technikusai, miután győzött a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíján a szuzukai pályán.
©
Sebészek az első robot-asszisztált urológiai műtétet végzik a da Vinci robotsebészeti eszköz segítségével a Telki Kórház műtőjében. A számítógépes vezérlésű berendezés segítségével könnyebben érhetőek el nehezen hozzáférhető területek és pontosabban végezhetőek el bizonyos beavatkozások.
©
Egy búvár kerékpárt emel ki a vízből. A búvárok megtisztítják a pétfürdői Kapossi-víztározót az elszaporodott vízinövényektől hínártól és szeméttől. A tározó a Péti Nitrogénművek ipari vízellátását biztosítja, de a hínárok és a vízinövények annyira benőtték, hogy már akadályozzák a természetes vízáramlást. Mivel ezeket géppel nem lehet irtani, ezért a búvároknak kézzel kell eltávolítaniuk a többtonnányi növényzetet. A növények szárát víz alatt sarlóval vágják el, majd a hulladékot víz felett kitolják a partra. A növényirtás mellett átvizsgálják a tározó zsiliprendszerét, valamint kiszedik a tóba dobált különféle tárgyakat is.
©
Kétéves kisfiú sír a fájdalomtól egy szökségkórházban, a nyugat-szumátrai Padangban, miután három nappal korábban a Richter-skála szerinti 7,6-es erősségű földrengés rázta meg Indonézia nyugati részét. Az ENSZ adatai szerint legalább 1100 a halottak száma, és további 3-4 ezer ember lehet az összedőlt épületek romjai alatt.
©
Földcsuszamlás helyszíne látható a nyugat-szumátrai Padang Pariaman körzetben fekvő Limo Koto Timur faluban, miután négy nappal korábban a Richter-skála szerinti 7,6-es erősségű földrengés rázta meg Indonézia nyugati részét, és itt földcsuszamlást okozott. Az ENSZ adatai szerint legalább 1100 a halottak száma, és további 3-4 ezer ember lehet az összedőlt épületek romjai alatt.
©
Sártengerben ásva kutatnak áldozatok után a mentők a Messina melletti Giampilieriben, miután az előző nap özönvízszerű esőzések árvizeket és földcsuszamlásokat okoztak Szicília keleti részén. A természeti katasztrófa következtében legalább tizennyolc ember életét vesztette, harmincöt eltűnt.
©
Csúcsforgalom a város szélén lévő vasárnapi piacon Gyál határában.
©
Mintegy 700 meztelen ember áll modellt Spencer Tunick amerikai fotóművésznek a Chateau des Rontets szőlőskertben, a közép-franciaországi Macon közelében fekvő Fuisse-ben. Tunick a Greenpeace nemzetközi környezetvédő mozgalom megbízásából készít fotókat a szőlőtőkék között álló ruhátlan emberekről, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a globális felmelegedésre és annak a szőlészetre gyakorolt hatására.
©
Haditengerészek menetelnek a Kínai Népköztársaság kikiáltásának 60. évfordulója alkalmából tartott díszszemlén a pekingi Csangan úton 2009. október 1-jén.
©
Az egyetlen hullámon egyszerre egyensúlyozó legtöbb hullámlovas világcsúcsát állítják fel a dél-afrikai Fokváros partjai előtt. A több mint 105 szörfös produkciója bekerül a Guinness Világrekordok Könyvébe.
©
Az emberek ünnepelnek Rio de Janeiróban, miután Rio de Janeiro nyerte el a 2016-os nyári olimpia rendezési jogát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB koppenhágai ülésén. A NOB Chicago, Madrid, Rio de Janeiro és Tokió közül választotta ki az ötkarikás játékok helyszínét.
©
Mircea Geoana, a román Szociáldemokrata Párt elnöke beszél egy bukaresti kampánygyűlésen. Geoana itt hivatalosan bejelentette, hogy jelöltként indul a november 22-én és december 6-án esedékes román elnökválasztáson.
©
A görög ellenzéki Pánhellén Szocialista Mozgalom, a PASZOK támogatói ujjonganak a görög előrehozott parlamenti választások eredményeinek hallatán Athénban. A választóhelyiségből távozók kikérdezésén alapuló közvélemény-kutatások szerint a választásokat a PASZOK nyerte meg.
©
A DVSC-Teva szurkolói integetnek a különvonat ablakából a debreceni Nagyállomáson, mielőtt a szerelvény elindult Budapestre, ahol a debreceni csapat az Olympique Lyonnal mérkőzik a Bajnokok Ligája E csoportjában, a csoportkör második fordulójában a Puskás Ferenc Stadionban.
©
0-4-re kapott ki a DVSC a Lyon-tól a Puskás Ferenc Stadionban.
©