Válogatásunk az elmúlt hét nap legérdekesebb képeiből.

Palesztin gyerekek bicikliznek Ramallah közelében.
©
Ünneplők a spanyol Correfoc – tűzzel futás – rendezvényen Llorenc del Rendesben.
©
A magyar Szilágyi Áron ünnepli csapata győzelmét Oroszország együttese ellen az antalyai vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének a bronzéremért vívott mérkőzésén. Magyarország kardvívó csapata a helyosztón az orosz válogatott ellen 45-44-re győzött, így bronzérmes lett.
©
Michelangelo Albertazzi olasz játékos elrúgja a labdát a magyar Simon András elől a Szuezi Mubarak stadionban, a 20 éven aluliak labdarúgó-világbajnokságának negyeddöntőjében vívott Magyarország-Olaszország mérkőzésen.
©
Vincenzo Fiorillo olasz kapus mezét arcára húzva csapata vereségén bánkódik a szuezi Mubarak stadionban, a 20 éven aluliak labdarúgó-világbajnokságának negyeddöntőjében vívott Magyarország-Olaszország mérkőzés végén, miután a magyar válogatott hosszabbításban 3-2-re győzött.
©
Résztvevők állnak a Hősök terén tartott rendezvényen, miután megérkezett a 2009. október 3-án Jászladányból indult Jöjj és lásd! elnevezésű gyalogos menet, amellyel Kállai László, a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnöke és a hozzá csatlakozó szimpatizánsok a romákat érintő hátrányos megkülönböztetés ellen demonstrálnak.
©
Az emberjogi aktivista, Anna Politkovszkaja orosz újságíró portréját tartják kezükben megemlékezők Moszkvában 2009. október 7-én, a publicista meggyilkolásának harmadik évfordulóján. A Novaja Gazeta című lap Putyin elnököt bíráló, a csecsenföldi háborúról tényfeltáró riportokat készítő újságíróját lakásának bejáratánál kivégzésszerűen gyilkolták meg három évvel korábban.
©
Katonai teherautó ponyváján néznek ki gyerekek, amint az árvízkárosultak segélyhelyére szállítják őket Pasig városában. A Parma tájfunt kísérő hatalmas esők több tucat helyen földcsuszamlást okoztak a Fülöp-szigetek északi részén, amely szinte teljesen víz alá került. A tájfun következtében több mint hatszáz ember vesztette életét a térségben.
©
Földcsuszamlástól romba döntött ház mellett dolgozik két férfi a Fülöp-szigeteki La Trinidad városában.
©
A Szojuz TMA-14 űrhajó Guy Laliberté kanadai űrturistával, valamint Gennagyij Padalka orosz és Michael Barratt amerikai űrhajóssal a fedélzetén földet ér a kazahsztáni Arkalik közelében 2009. október 11-én. A legénység a Nemzetközi Űrállomásról tért vissza a Földre.
©
Lábnyomokkal tarkított havas járdán megy egy nő Szentpéterváron, amikor havazott és a levegő hőmérséklete 1 Celsius-fokra süllyedt a Néva-parti városban.
©
Barack Obama amerikai elnök telefonon beszél a fehér házi Ovális Irodában Washingtonban, miután értesült arról, hogy elnyerte a Nobel-békedíjat. A kitüntetést a nemzetközi diplomáciában és a népek közötti együttműködés erősítéséért tett rendkívüli erőfeszítéseiért kapja.
©
A 41. Barcolana regatta mezőnye rajtol Triesztben, jobbról az I. világháború hősi halottainak emléke előtt tisztelgő Győzelem világítótorony látható 2009. október 11-én. Ezúttal mintegy 1800 vitorlás állt rajthoz a Trieszti-öbölben a Barcolanán, Európa egyik legnagyobb vitorlásversenyén, amelyen hivatásosok és amatőrök családostól egyaránt vetélkedhetnek, a hajók skálája pedig a hatalmas jachtoktól a dingikig, a legmodernebb technikával ellátott csodáktól az öreg vitorlásokig terjed.
©
Versenymalacok táplálkoznak a vályúnál a szentgalleni Olma Arénában, a svájci város évenkénti mezőgazdasági vásárának megnyitóján, miután a sertések számára futóversenyt rendeztek. A malacderbi immár tizenharmadik éve a vásár különleges színfoltja.
©