Tiszai ciánmérgezés, szeptember 11., olimpiák és háborúk, EU-csatlakozás és gazdasági válság: évtizedünk legmeghatározóbb eseményeinek fotói közül válogattunk.

Tűzijáték világítja meg az Eiffel tornyot az évezredfordulón.
©
Döglött halakat szednek ki a Tiszából, miután a nagybányai Aurul bányaipari vállalat gátját elmosta a víz és cianidtartalmú szennyvíz kerülta a Lápos folyóba, ahonnan a szennyezés a Szamosba, majd a Tisza magyarországi szakaszára került.
©
Árvíz a Tiszán 2001. tavaszán.
©
Az Air France Concorde utasszállítója lángokban száll fel a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről. A repülőgép a felszállás után nem sokkal lezuhant, a fedélzetén tartózkodó 109 utasból senki sem élte túl a katasztrófát – a típust ezután nem sokkal kivonták a forgalomból.
©
A Világkereskedelmi Központ ikertornyai lángolnak 2001. szeptember 11-én, miután terroristák utasszállító repülőgéppel csapódtak neki az épületeknek.
©
Egy ember veti a mélybe magát a Világkereskedelmi Központ lángoló tornyaiból 2001. szeptember 11-én.
©
Emberek menekülnek New Yorkban a Világkereskedelmi Központ lehulló épületeinek törmeléke elől 2001. szeptember 11-én.
©
Oszama bin Laden kijelenti az Al Jazeera tévének eljuttatott kazettában, hogy a hitetlen amerikaiak nem érezhetik biztonságban magukat, míg el nem hagyják a Mohamed országát.
©
Katonanő egy iraki fogly kínzásában vesz részt a hírhedt Abu Gharib börtönben Bagdadban 2003-ban.
©
Iriaki apa öleli át fiát, miután őrizetbe vette az amerikai hadsereg An Najaf mellett 2003-ban.
©
A SARS vírus miatt védőmaszkot viselnek balettozó gyerekek Hongkongban 2003 április 27-én.
©
Medgyessy Péter kormányfő és Kovács László külügyminiszter aláírta a Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozásáról szóló okmányt Athénban 2003. április 16-án.
©
Gigantikus bozóttűz Kaliforniában 2003. október 28-án.
©
Szaddam Husszein orvosi vizsgálaton esik át, miután elfogták rejtekhelyén 2003 december 14-én.
©
Mentőcsapatok kutatnak túlélők után a thaiföldi Phuket szigete, miután cunami sújtotta a térséget 2004. december 28-án. A hirtelen jött szökőárban hatósági jelentések szerint 216.858 ember vesztette életét.
©
Halottak sodródnak a vízben Indonéziában, miután cunami sújtotta a térséget 2004. december 28-án. A hirtelen jött szökőárban hatósági jelentések szerint 216.858 ember vesztette életét.
©
II. János Pál a Vatikánban 2005 január 30-án.
©
George W. Bush amerikai elnök Pekingben.
©
Mobiltelefonnal készített kép a londoni Kings Cross metróállomás közelében, amikor 33 ember meghalt a három különböző helyen elkövetett pokolgépes merényletek következtében a londoni metróban 2005 július 5-én.
©
Fidel Castro kubai elnök Havannában 2006. február 3-án.
©
Zsidó telepes próbálja visszatartani a telepek felszámolását felügyelő izraeli rendőröket, miután az állam elrendelte a telepek felszámolását a Palesztinának átadandó területeken.
©
Bejrút izraeli bombázása 2006 júliusában.
©
Az olasz Marco Materazzi fekszik a földön, amikor egy beszólása után lefejelte a francia Zinedine Zidane a berlini futball világbajnokságon, 2006. július 9-én. Zidane előre bejelentette, hogy a meccs után befejezi pályafutását.
©
Tüntetők ostromolják a Magyar Televízió székházának bejáratát Budapesten 2006 szeptember 19-én, miután megtagadták követeléseik felolvasását.
©
Vlagyimir Putyin orosz elnököt sminkelik 2007. december 27-én, mielőtt megtartaná szokásos újévi beszédét a Kremlben.
©
Rendőrök egy túlélőt visznek biztos helyre, miután egy ámokfutó 33 embert ölt meg az Egyesült Államok történetének legvéresebb iskolai mészárlásban a Virginia Tech egyetemen 2007. április 16-án.
©
Gyurcsány Ferenc, Göncz Kinga, Takács Albert ünnepélyesen eltávolítják az utolsó sorompót a hegyeshalmi határátkelőnél, amikor Magyarország csatlakozott a schengeni szerződéshez 2007. december 20-án.
©
Sebesült grúz asszony fekszik a lakóháza előtt, miután az orosz hadsereg légicsapást mért Gori városára 2008. augusztus 9-én.
©
Madaras Norbert Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert vízbe rántja Kemény Dénes szövetségi kapitányt a Jingtung uszodában, miután a magyar férfi vízilabda-válogatott győzött az Egyesült Államok csapata ellen, és ezzel megszerezte az aranyérmet a pekingi olimpián. Egy huzamban ez volt a magyar válogatott harmadik olimpiai győzelme.
©
Bróker fogja a fejét, miután kitört a válság a new yorki értéktőzsdén 2008. szeptember 17-én.
©
Barack Obama bejelenti a választási győzelmét az összegyűlt tömeg előtt Chicagóban 2008. november 4-én.
©
Amerikai katonák Afganisztánban 2009 május 11-én.
©