Tetszett a cikk?

Romagyilkosságok, masírozó, majd betiltott gárda, új kormány: az év krónikája képekben.

Ivánban vonult fel a Magyar Gárda. A faluban karácsony táján elharapóztak a betöréses lopások, sőt, egy házat is felgyújtottak ismeretlenek. A polgármester úgy látja, a Magyar Gárda az akcióival nem old meg semmit. Megítélése szerint a községben élőknek kell megoldást találniuk a problémákra, hogy ne fokozódjanak a feszültségek, és a további atrocitásoknak elejét tudják venni.
©
Magyar és német katonák budavári kitörésére emlékeztek a Becsület napja rendezvényen a Hősök terén. A tér túloldalán antirasszista demonstrálók tüntettek a fasiszták ellen.
©
Míg az Operaházon kívül a globalizációellenes tüntetők két zsíroskenyér között a felső tízezer rongyrázása ellen tiltakoztak, addig az Operabálon a válság idején is több százezres jegyárak mellett falatozott libamájat és őzfilét a magyar elit.
©
– Nem roma volt, nem magyar, hanem egy mészáros – mondta a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt fiatal férfi egyik rokona a leégett épület szomszédságában álló szülői házban.
©
Cigány szokás szerint zeneszó kíséretében vettek végső búcsút a tatárszentgyörgyi brutális gyilkosság két áldozatától a helyi temetőben; a 27 éves apa és ötéves kisfia búcsúztatásán mintegy ötezren vettek részt.
©
Koszorúzás Budapesten, március 15-én.
©
Előreláthatólag csak 2012-ben indulhat el a 4-es metró az ígért, amúgy is kitolt 2011-es határidő helyett.
©
Ritmikus Gimnasztika Világkupa Budapesten.
©
Orbán Viktor megtartotta szokásos évértékelő beszédét a Millenárison, Budapesten.
©
Gyurcsány Ferenc bejelentette a lemondását az MSZP kongresszusán.
©
Bajnai Gordon április 20-án letette esküjét a Parlamentben.
©
Tüntetők a Parlament előtt Bajnai Gordon miniszterelnöki esküje alatt.
©
10 km-es futás bemelegítésnek, 40 km-es izomölő kerékpározás, majd 5 km-es futás záróakkordként – ez volt a Lágymányosi-öbölben megrendezett duatlon-Eb programja.
©
Megkezdődött a Dzsumbuj néven elhíresült Illatos úti szegénytelep bontása, de a kiürítés még korántsem teljes: több mint száz komfort nélküli lakásban a mai napig laknak.
©
Bár a Fidesz–KDNP arányában legnagyobb győzelmét érte el az EP-választáson, és képes volt növelni az öt évvel ezelőtt megszerzett mandátumai számát, a pálmát a Jobbik vitte el.
©
A mélyszegénységben élő borsodi törpefalu, Bódvalenke egész házfalakat beborító, cigány álmokat ábrázoló gigantikus festményekkel szeretne kitörni az ismeretlenségből és kilátástalanságból.
©
Hűsölő diákok a Margitszigeten július 24-én, az év egyik legmelegebb napján.
©
Eltemették a Kislétán sörétes lőfegyverrel meggyilkolt 45 éves asszonyt. Tizenhárom éves kislánya a támadás során életveszélyes sérüléseket szenvedett. A temetésen az áldozatról családtagjain kívül roma önkormányzati vezetők és politikusok is megemlékeztek.
©
A hagyományos bringaemeléssel indult a Critical Mass kerékpáros felvonulás Budapest belvárosában este fél hétkor - a bringások az V. kerületi Városháza parkból szabadon választott útvonalon a Nagykörútra tekertek, nyolc óra körül újra találkoztak a Városháza tömbjénél.
©
Önkormányzati tüntetés a Kossuth téren a Parlament előtt.
©
Székely Tamás egészségügyi miniszter több tucat tévé kamerája előtt oltatta be magát az új influenza ellen.
©
Súlyosbította az olaszliszkai emberölés ügyében hozott elsőfokú ítéletet a Debreceni Ítélőtábla; a korábbi egy helyett hárman kaptak életfogytig tartó szabadságvesztést. Az agyonvert Szögi Lajos családjától csak két vádlott kért bocsánatot.
©
Az országos cigányvajda tartotta meg beszédét Sajóbábonyban a Jobbik rendezvényén, ahol korábban gárdisták verekedtek össze romákkal.
©
Erősen kezdett a Liverpool, korán betalált és a fölénye is nyomasztó volt a Debrecen ellen. A második félidőre kiegyenlítettebb lett a játék, a hajrában pedig benne volt az egyenlítés lehetősége is. Akárcsak az Anfield Roadon, Budapesten is 1-0-ra nyert az angol csapat.
©
Köd veszi körül a Parlamentet Budapesten.
©