Tetszett a cikk?

Válogatásunk az elmúlt hét nap legérdekesebb fotóiból.

Romok alól kimentett túlélőt visznek izraeli mentők Port-au-Prince-ben 2010. január 16-án, miután négy nappal korábban a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés rázta meg Haitit. Az egészségügyi világszervezet, a WHO becslése szerint a földmozgás következtében 40-50 ezer ember vesztette életét a karibi szigetországban.
©
Sebesült nő fekszik egy port-au-prince-i kórházban 2010. január 16-án.
©
A 29 éves, sebesült Estancia Suplice egy vöröskeresztes orvostól megtudja, hogy nem sikerült megmenteni a csecsemője életét Port-au-Prince-ben 2010. január 15-én. Az asszony nyolc hónapja volt várandós a katasztrófa bekövetkeztekor.
©
Fosztogatók zsákmányáért csapnak össze az emberek Port-au-Prince-ben 2010. január 16-án.
©
Sok száz lékhorgász pisztrángfogásban versenyez Hvacshon város folyójának jegén 2010. január 17-én. A versenyt a helyi jégfesztivál keretében tartják, amelynek eseményei minden évben több mint egymillió látogatót vonzanak.
©
Gyűrűs napfogyatkozás figyelhető meg az égbolton a Santung tartománybeli Csintaóban 2010. január 15-én. A gyűrűs napfogyatkozás alkalmával a Hold kisebbnek látszik a Földről, mint a Nap, és a napkorongból egy keskeny gyűrű látható a Hold pereme körül.
©
A világ legkisebb embere, a 73 centis kínai Ho Ping-ping a világ legmagasabb emberének, a 246,5 centiméteres magas török Sultan Kosen-nek a mutatóujját fogja Isztambulban 2010. január 14-én. A találkozót a Guinness Rekordok Könyve szervezte meg.
©
Három kép, amelyik közül a bal oldali Oszama bin Ladenről, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjéről készült 1998 áprilisában, a következő kettő pedig digitálisan előállított fantomkép, amelyek azt mutatják, hogyan nézhet ki bin Laden napjainkban.
©
Gaspar Llamazares, a spanyol Egyesült Baloldal párt elnöke és parlamenti képviselője riportereknek nyilatkozik Madridban 2010. január 16-án. Az amerikai Szövetségi Nyomozóhivatal, az FBI elismerte, hogy Llamazaresnek a Google képkeresőjéről levett fotóját felhasználva készítette el Oszama bin Laden fantomképét.
©
Gráf József magyar mezőgazdasági miniszter és német kollégája, Ilse Aigner a magyar standon pálinkával koccint, amint Berlinben a 75-ik Zöld Hét rendezvényén vesznek részt 2010. január 15-én.
©
A választók kitöltik szavazólapjukat a szavazófülkében az ukrán elnökválasztás első fordulójában Dnyipropetrovszkban 2010. január 17-én.
©
Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója és Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke kezet fog, miután aláírták a kollektív szerződésről szóló megállapodást a közlekedési társaság székházában. A sztrájkbizottság 2009. január 18-án 0 órától felfüggesztette a hat napja tartó sztrájkot. Balra Demszky Gábor főpolgármester nyújtja a kezét Földényi György felé.
©
Egy buszsofőr elvesz egy járatjelző táblát a BKV óbudai telephelyén. A sztrájkot meghirdető szakszervezetek és a BKV menedzsmentje január 17-én este megállapodtak a kollektív szerződésről, így nulla órától felfüggesztették a sztrájkot. Budapesten újra a menetrend szerint járnak a buszok, a villamosok, a trolik, valamint a metró- és a HÉV-szerelvények.
©