Válogatásunk az elmúlt hét nap legérdekesebb fotóiból.

Lil' Moe, az angol buldog hajtja magát, miközben gördeszkázik a Bogert Parkban, a Montana állambeli 2010. június 10-én. Gazdája szerint Lil' Moe nem apportíroz, de imád gördeszkázni, , amit úgy tanított meg neki, hogy süteményt tett a deszkára.
©
Robert Green angol kapus nyúl az amerikai Clint Dempsey lövése nyomán a kapujába tartó labda után a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság C csoportja első fordulójában játszott Anglia-Egyesült Államok mérkőzésen a rustenburgi Royal Bafokeng Stadionban.
©
Üzbég férfiak sírokat ásnak egy temetőben, Os városában 2010. június 13-án, miután napokon át kirgizek és kisebbségi üzbégek csaptak össze a dél-kirgizisztáni városban. A június 10-én kirobbant és a térségben továbbterjedt összetűzésekben 97 ember életét vesztette, 1247 megsebesült, valamint több tízezer üzbég elmenekült Kirgizisztánból.
©
Iveta Radicová, az ellenzéki jobbközép Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió - Demokrata Párt (SDKÚ) listavezetője ünnepel támogatóinak körében pártja pozsonyi kampányközpontjában 2010. június 12-én, a szlovákiai parlamenti választások éjszakáján. A nem hivatalos végeredmény szerint Radicková pártja a szavazatok 15,8 százalékát szerezte meg, és a másik három jobbközép ellenzéki párttal koalíciót alkotva megalakíthatja a következő kormányt.
©
Tim Rollins amerikai képzőművész George Orwell ihlette alkotását, az Állatfarmot tekintik meg látogatók a Művészet korlátok nélkül című nemzetközi kiállításon Bázelben.
©
Olajtól ragadós tollú barnapelikánok várakoznak 2010. június 14-én a Louisiana állambeli Fort Jackson állatrehabilitációs központjában, ahol eddig 203 madarat tisztítottak meg, és ahol további 151 vár kezelésre. A Mexikói-öbölben április 20-án felrobbant, majd elsüllyedt a British Petroleum társaság egyik tengeri olajfúrótornya, aminek következtében naponta több százezer liter nyersolaj ömlik a tengerbe.
©
Az olajszennyezéssel tönkretett értékek: élőlények, tájak, tevékenységek emlékére ácsolt keresztek állnak egy családi ház kertjében a Louisiana állambeli Grand Isle-ban 2010. június 9-én.
©
Légifelvétel a levonuló belvízről Sajólád közelében.
©
Belvíz egy mezőgazdasági területen a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszapüspöki közelében.
©
Egy honvédségi kétéltű szállítójármű szalmabálákat szállít Ludányhalásziban. Az Ipoly völgyében, Ipolytarnóctól Hontig több mint 7 ezer hektár legelő- és kaszálóterületet öntött el a víz, a terület hat hete áll víz alatt. Ez kisebb-nagyobb mértékben huszonegy állattartó gazdaságot, Nógrád megye húshasznú szarvasmarha-állományának 85 százalékát érinti. Ludányhalásziban több mint 500 szarvasmarhát zárt körül az Ipoly, megközelítésük a helyenként két méteres víz miatt hagyományos módon lehetetlen. A honvédség kétéltű szállító járműve segítségével szállítanak két-három hétre való takarmányt az állatoknak.
©
Scharf anyagszállító mozdony fülkéjéből néz ki vezetője a Márkushegyi Bányaüzemben. Magyarország egyetlen mélyművelésű szénbányájában 1981 óta termelnek ki barnaszenet az oroszlányi erőmű alapanyag-ellátására. Az üzem 836 dolgozójának a megélhetése bizonytalanná vált azzal, hogy megkezdődött a végelszámolás előkészítése. A bánya sorsáról a Vértesi Erőmű Zrt. 2010 június 15-i közgyűlésén tárgyalnak.
©
Japán szurkoló ünnepel, miután Japán 1-0-ra legyőzte Kamerun válogatottját a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában a bloemfonteini Szabad Állam Stadionban 2010. június 14-én.
©
Nemesvári Krisztina és Kollár Bettina táncol a Dollhause Táncstúdióban, ahol Pirner Alma 19 tanítványa 24 órás rúdtánc Guinness-rekordkísérletbe kezdett. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a női öntudatosság fontosságára, a magyar nők hátrányos helyzetére a politikában és a munkaerőpiacon.
©