Válogatásunk az elmúlt hét nap legérdekesebb fotóiból.

Több ezren köszöntik a felkelő napot a nyári napforduló alkalmából tartott ünnepségen a dél-angliai Salisbury-fennsíkon álló ősi stonehenge-i kőépítményeknél 2010. június 21-én hajnalban. A világörökség részét képező, Londontól mintegy 140 kilométerre délnyugatra fekvő, kör alakban elhelyezkedő Stonehenge-köveket a feltételezések szerint három szakaszban építették fel i.e. 3000 és i.e. 1600 között.
©
Asszonykórus énekel Bódvalenkén, ahol sárkányünnepet tartottak. A többségében romák lakta Borsod megyei települést freskófaluként is emlegetik, mert házainak falán a cigány festészet egyedülálló szabadtéri tárlata van kialakulóban.
©
A következő három hónapban Reigl Judit életművének ad otthont a debreceni Modem. A hatvan éve Párizsban élő művésznőt ünneplik New Yorkban, Londonban és a francia fővárosban, de itthon ez még csak a második kiállítása.
©
Bíró Kriszta, Kerekes Viktória és Takács Nóra Diána egy jelenetet ad elő Tasnádi István-Várady Zsuzsa-Dömötör András: Kihagyhatatlan című színművének próbáján az Örkény Színházban. A társulat improvizációinak felhasználásával írt darabot 2010. június 18-án mutatják be, Dömötör András rendezésében.
©
Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke megérkezik a HD fesztivál helyszínére, az alsóörsi Európa kempingbe, ahol elárverezik 1942-es Harley Davidson motorját. Schmitt korábban elfoglaltságára hivatkozva elhárította a Sólyom László újraválasztását szorgalmazó értelmiségiek megkeresését, akik szerették volna átadni neki a felhívásukat.
©
Roberto RosettiI olasz játékvezető felmutatja sípját a szabadrúgáshoz készülő ghánai Quincy Owusu Abeyie-nek a rustenburgi Royal Bafokeng Stadionban 2010. június 19-én, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának 2. fordulójában játszott Ghána-Ausztrália mérkőzésen, amely 1-1-es döntetlennel végződött.
©
A brazil Luis Fabiano repül a levegőben az elefántcsontparti Cheick Tiote belépője nyomán a johannesburgi Futballváros Stadionban 2010. június 20-án, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulójában vívott Brazília-Elefántcsontpart mérkőzésen.
©
A magát Tojásembernek nevező Gregory Da Silva dél-afrikai szurkoló 25 kilogrammos kalappal a fején sétál a többi szurkoló között Fokvárosban 2010. június 18-án, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság alatt.
©
Összegyűjtött nyersolajat égetnek a Mexikói-öbölben 2010. június 16-án. Április 20-án felrobbant, majd elsüllyedt a British Petroleum társaság Deepwater Horizon tengeri olajfúró szigete, emiatt a Mexikói-öböl vizébe ömlő nyersolaj négy öbölmenti amerikai szövetségi államban szennyezi a partvidéket.
©
A 2010. június 20-án közzétett felvételen ég az erdő a Dos Cabritos-hegyen, Rio de Janeiro turisták által látogatott Copacabana, Lagoa és Botafogo déli negyedei között 2010. június 20-án.
©
Egy tűzoltó a palákat igazítja egy családi házon Mezőhegyesen, miután vihar csapott le a dél-békési településre.
©
Egymásra torlódott lakókocsik egy kempingben a dél-franciaországi Le Muyban 2010. június 16-án, miután özönvízszerű esőzés okozott áradásokat előző nap Var megyében. Az ár több települést elöntött a térségben, egyes településeket több méteres víz borít, az utak beomlottak, több ház összedőlt. Többen a háztetőkön várják a mentést. Az ítéletidő következtében legkevesebb 15 ember életét vesztette.
©
Népi táncosok és amatőr jelentkezők csárdást táncolnak Baja főterén, ahol 1597- en táncolták egyszerre a magyar táncot, így megszülettet az új Guinness-rekord. A 2010. év a Csárdás Éve Baján Rózsavölgyi Márk zeneszerző emlékére, aki a 19. században bajai évei alatt alkotta meg a csárdást, ezzel a Guinness-rekord beállítással adózik a város a zeneszerző emlékének.
©
Viktória hercegnő, svéd trónörökös és újdonsült férje, Daniel Westling a távozóban a stockholmi Storkyrkan székesegyházban tartott esküvői szertartásukról 2010. június 19-én. XVI. Károly Gusztáv király lányának férje a Dániel, Västergötland hercege nevet fogja viselni.
©