Tetszett a cikk?

Válogatásunk az elmúlt hét nap legérdekesebb fotóiból.

A tűzoltásban részt vevő repülőgép kioldja terhét a Palmdale közelében fekvő Hauser csúcs fölött 2010. július 30-én, amikor erdőtűz pusztít Kaliforniában. A Los Angelestől északra elterülő sivatagos területen a lángok mintegy kétezer épületet és villamos-távvezetékeket fenyegetnek. A térségben mintegy 1700 tűzoltó küzd a lángokkal.
©
A spanyol Jaime Alguersuari autója füstöl a rajt után, a Forma-1-es világbajnokság idei 12. futamán, a 25. Magyar Nagydíjon a Hungaroringen.
©
12 Sebesültek mentése után visszatérő amerikai helikopter rotorja felkavarta homok függönye ereszkedik egy Humvee páncélozott jármű lövegtornyában ülő afgán katonára a dél-afganisztáni Kandahárban 2010. július 29-én.
©
Ég az erdő aljnövényzete a Moszkvától mintegy 500km-re délre fekvő Voronyezs határában 2010. augusztus 1-jén. A tűz már mintegy harminc ember halálát okozta, és 120 ezer hektárnyi területet pusztított el, ezen belül több falut az ország nyugati részén.
©
Tűzoltók dolgoznak egy bozóttűz helyszínén a kaliforniai Palmdale közelében 2010. július 29-én.
©
Mentőegység dolgozik az Iszlámábád közelében a reggeli órákban történt repülőgép szerencsétlenség helyszínén a roncsnál 2010. július 28-án . Az Air Blue magán légitársaság Airbus gépe fedélzetén 152 személlyel dombos területen csapódott a talajba a pakisztáni főváros közelében.
©
A 2010. július 28-án az európai csillagászok közös kutatóintézete (ESO) által közzétett dátum nélküli képen, amelyet a chilei La Silla obszervatórium készített, a ragyogó fényű, különleges WR 22-es óriáscsillag és színes környezete látható a Carina-csillagködben. Az óriáscsillag anyagvesztése nagyon gyors, csillagszele elérheti a 2000 km/s sebességet is, néhány százezer éves élettartama alatt a Nap tömegének többszörösét veszítheti el így.
©
Thomas Jesatko német basszbariton Klingsor és Susan Maclean amerikai mezzoszoprán Kundry szerepét alakítja Richard Wagner: Parsifal című operájának próbáján. A Stefan Herheim rendezte előadást 2010. július 29-én mutatták be a 99. Bayreuthi Ünnepi Játékokon.
©
Pars Krisztián magyar kalapácsvető, aki bronzérmet szerzett a viadalon, a barcelonai atlétikai Európa-bajnokság döntőjében versenyez 2010. július 28-án. Ezen a napon benyújtotta óvását a magyar csapat, mivel Pars elmondása szerint a szlovák Libor Charfreitag a második sorozatban elért győztes dobásánál (80,02 m) kilépett.
©
A brit Jessica Ennis a barcelonai atlétikai Európa-bajnokság hétpróbájának magasugrásában versenyez 2010. július 30-án. Kürthy kiesett, és a 16. helyen végzett.
©
Résztvevők haladnak át a Zala folyó tüskeszentpéteri hídja alatt, a XX. Puszika-Oszika Csónaktúra és Flúgos futam 2010 elnevezésű rendezvényen, miközben a nézők korpát szórnak rájuk, hogy nehezítsék a feladatukat. A túra, amit a versenyzők mindenféle úszóalkalmatossággal teljesíthetnek, a Balatont tápláló Zala folyó népszerűsítésére jött létre. A mai napon a Zalabértől Zalaszentgrótig tartó 9 km-es távnak több mint ötszázan vágtak neki.
©
Gyermekek egy ágyon esznek, amely az áradatban áll Multan külvárosában 2010. július 31-én, miután Északnyugat-Pakisztánban egy hete évtizedek óta nem tapasztalt hevességű monszunesőzés tart. Az országban közel 900 az áradások halálos áldozatainak száma. Az ENSZ becslése szerint az áradások egymillió embert érintenek.
©
Gyerekek nézik az 52 éves Salmah M Salehindonéz asszonyt, aki nyakig földbe ásta magát Jakarta Rawa Kebo szegénynegyedében 2010. augusztus 2-án, tiltakozásul az ellen, hogy a kormány ledózerolná az otthonául szolgáló építményeket. A több mint 240 millió lakosú Indonéziában 32,5 millió ember él a létminimum alatt.
©
Megrongálódott járművek az észak- kínai Hopej tartományban 2010. augusztus elsején. Előzőleg egy 38 éves ittas kínai munkás kanalas kotrógépével üzletépületeket és járműveket tarolt le, majd a közútra hajtott, ahol szintén gépkocsikat, autóbuszokat, motorkerékpárokat, teherautókat és út menti üzleteket tett tönkre, miközben tizenegy útjába került emberrel is végzett. Legkevesebb 20 ember megsebesült. A férfit letartóztatták.
©