A hét leglátványosabb fotóiból válogatott visszatekintőnk az elmúlt hét nap eseményeire.

Árvízkárosultak ideiglenes szálláshelyükül szolgáló sátruk hasadékán keresztül nézik, amint helikopteren élelmiszersegély érkezik a Szindh tartományban fekvő Thattában. Az emberemlékezet óta legsúlyosabb áradások július 29-én kezdődtek az ország északnyugati részén a rendkívül heves monszunesőzések következtében. Az árvíz következtében legkevesebb 1500 ember életét vesztette, 6 millióan hajléktalanná váltak. A katasztrofális helyzet összesen mintegy 20 millió embert érint.
©
Gyermekek követik Rigó Lászlót a kelet-szlovákiai Nagymihály egyik lakótelepének fallal határolt panelháza mellett. Saját költségéből építtetett falat a lakótelep több mint félszáz családja, hogy távol tartsa a szomszédságban lévő romatelep lakóit saját lakhelyétől; a mintegy 500 méter hosszú falrendszer most újabb 25 méteres fallal bővült.
©
A paradicsomlében fekve sem adja fel a küzdelmet az egyik résztvevő a kelet-spanyolországi Bunol városban megrendezett idei paradicsomfesztiválon. Az 1944 óta hagyományosan megtartott paradicsomünnep, az úgynevezett Tomatina során egy óra alatt több mint százezer kilogramm érett, piros paradicsommal dobálták meg egymást a harcias kedvűek. Az eseményre több mint negyvenezer turista és helyi lakos volt kíváncsi.
©
Fülöp-szigeteki gyerekek próbálnak használható tárgyakat keresni a Manila külvárosához tartozó Navotas nyomornegyed leégett cölöpházainak maradványai között. Legkevesebb 200 otthon semmisült meg az északi kikötő közelében pusztító tűzben.
©
A Brit-Awards díjnyertes angol lánytrió, a Sugababes tagjai énekelnek a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadán, a hazai fesztiválszezon hagyományos zárórendezvényének első napján.
©
A 700 méteres mélyben rekedt 33 bányász egyike látható egy televízió képernyőjén a beomlott San José rézbánya felszíni bejárata közelében.
©
Egy apáca imádkozik térdepelve a Szeretet Misszionáriusainak (Teréz anya nővérei) rendházában Kalkuttában, az albán származású, Nobel-díjas misszionárius, Teréz anya 100. születésnapja előtti napon.
©
Egy palesztin asszony imádkozik a Hold korongja előtt a mohamedán szent böjti hónap, a ramadán idején a ciszjordániai Nábluszban. Ramadánkor a hithű muzulmánok napkeltétől napnyugtáig nem vesznek magukhoz ételt és italt, továbbá tartózkodnak a dohányzástól és a nemi élettől.
©
Egy jelenet Kokan Mladenovic-Gyarmati Kata: Igazság című színművének próbájából. A színdarabot a Bárka Színház szervezésében és Kokan Mladenovic rendezésében augusztus 27-én mutatták be a Palotanegyed Fesztiválon a Nemzeti Múzeum kertjében.
©
A jamaicai Usain BOLT a berlini atlétikai világbajnokság férfi 100 méteres síkfutás számában Puma futócipőjében a rajthoz készül. A sportszergyártó cég 2010. augusztus 24-én bejelentette, hogy szerződését a jamaicai futóval 2013-ig meghosszabbította, Usain Bolt így a legjobban kereső futóatlétának számít.
©
Versenyautók haladnak a naplementében a Le Mans Series autóversenyen a Hungaroringen.
©
A Mexikói-öböl nyersolajjal szennyezett vizéből vett mintában olajat bontanak le mikrobák, amit a Lawrence Berkeley Nemzeti Laboratórium munkatársai dokumentáltak. A kutatók beszámolója szerint a nemrégiben felfedezett olajfaló mikrobafaj gyakorlatilag eltüntette azt a Manhattan nagyságú víz alatti olajfoltot, amely a BP felrobbant olajkútjából 2010 áprilisa óta kifolyt.
©
Szakemberek dolgoznak a Heves megyei Kisnána XI-XII. században épült várának felújítási munkálatain. A műemlék az Európai Unió és az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja több mint 300 millió forintos támogatásával újul meg.
©
Görögkeleti papok, apácák és zarándokok kezükben gyertyával vonulnak Jeruzsálem óvárosában. Jézus sírjától a Gecsemáné templomig tartó körmenetük során Szűz Mária mennybemeneteléről emlékeznek meg.
©
Lékó Péter és Borisz Gelfand sakknagymesterek játszanak nyolcjátszmás rapid párosmérkőzésük első partiján, a Miskolci Nemzeti Színházban.
©
Kovács Katalin és Janics Natasa elsőként ér célba a K2 200m döntőjében a poznani kajak-kenu világbajnokságon.
©
Park Szul Nyeo dél-koreai divattervező koreai népviseletek alapján készült kreációját egy manöken a szöuli vízalatti divatbemutatón viseli.
©
Az Internazionale olasz labdarúgóklub argentin csapatkapitánya magasba tartja a trófeát, amint játékostársaival csapata győzelmét ünnepli Milánóban.
©
U2 koncert a Luzsnyiki stadionban, fennállásuk 20. évfordulójához időzített, háromévesre tervezett 360 fok című turnéjuk moszkvai állomásán. Az előadás alatt orosz belügyi kommandósok ledöntötték a sátrait Amnesty International és a Greenpeace nemzetközi jog- illetve környezetvédő szervezeteknek sátrait, amelyek pedig világszerte mindig jelen vannak az együttes fellépéseikor.
©
Danny Trejo amerikai színész a Robert Rodríguez alkotásában készült Machete című filmje bemutatójára érkezik Los Angelesben.
©
Hathetes fehértigriskölykök először sétálnak a szabadban az észak-németországi Hodenhagen Serengeti Parkjában.
©
Edelényből érkezett árvízkárosult gyerekeknek mutatják be az Országházat.
©
Mikael Carlson svéd pilóta leszálláshoz készül egy restarurált Bleriot XI-es repülőgépen Stockholmban, amikor arról emlékeznek meg, hogy Svédországban száz éve kezdődött a repülés a levegőnél nehezebb légi járműveken.
©