Válogatásunk az elmúlt hét nap legérdekesebb fotóiból.

Abu Obejda, a Hamász radikális palesztin szervezet katonai szárnyának a szóvivője sajtóértekezletet tart Gázában 2010. szeptember 2-án. A Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó, a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette mérsékelt erőkkel szembenálló szervezet bejelentette, hogy átfogó harcot hirdet Izrael, illetve az izraeli-palesztin megbékélés ellen, és egyesíti erőit az Izrael elleni támadások fokozása céljából.
©
A közlekedési balesetet szenvedett férfi letakart holteste és összeroncsolódott autója a 4-es számú főútvonalon. Személygépkocsi és kamion ütközött egymásnak a 4-es főúton Nyírtura és Nyírbogdány között hajnalban. A főúton egy autó vontatott egy műszaki hibás személygépkocsit, amikor a vontatókötél elszakadt, és emiatt vontatott jármű áttért a szembejövő sávba, ahol kamionnak rohant. A vontatott járműben ülő 31 éves férfi a helyszínen életét vesztette.
©
Robbanások hallatán menekül egy férfi a kelet-pakisztáni Lahorban 2010. szeptember 1-jén, miután több öngyilkos merénylő egyidejűleg felrobbantotta magát egy síita körmenet idején.
©
Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt vezérigazgatóját (középen, tőle balra ügyvédje Zámbó Gyula) rendőri kíséretben elővezetik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol döntenek az előzetes letartóztatásáról. Tátrai Miklós ellen a főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz.
©
A főszereplő Danny Trejo amerikai színész a 67. Velencei Filmfesztiválon 2010. szeptember 1-jén, amint a Machete című filmje bemutatója alkalmából rendezett fotózáson a kamerák elé áll. Robert Rodríguez amerikai rendező filmjét a szeptember 1. és 11. között zajló fesztivál versenyprogramján kívül vetítik.
©
Egy férfi alszik az országút mentén elhelyezett ágyában az árvízsújtotta délnyugat-pakisztáni Karampurban 2010. szeptember elsején. Az emberemlékezet óta legsúlyosabb áradások július 29-én kezdődtek az ország északnyugati részében a rendkívül heves monszunesőzések következtében. A felduzzasztott folyók elöntötték a keleti Pandzsáb és a déli Szindh tartomány számos részét. Az árvíz következtében legkevesebb 1500 ember életét vesztette, 6 millióan hajléktalanná váltak. A katasztrofális helyzet összesen 20 millió embert érint. A gazdasági kár sok milliárd dollár.
©
A fehérorosz Viktorija Azarenka a tartánon fekszik, miután összeesett az argentin Gisela Dulko ellen vívott mérkőzésén Flushing Meadowsban 2010. szeptember 1-jén, az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyesének második fordulójában. A 10. helyen kiemelt fehérorosz játékos 5:1-es hátrányban volt az első szettben, amikor a 32 fokos hőségben hirtelen összeesett. Néhány perces ápolás után tolókocsiban további kivizsgálásra vitték a teniszezőt.
©
Nagy Viktor véd egy lövést a Szerbia-Magyarország mérkőzésen a zágrábi Európa-bajnokságon, a Sports Park Mladost uszodában. A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-6-ra győzött a szerb csapat ellen a zágrábi Európa-bajnokság, a B csoportjának második fordulójában.
©
Sűrű füstöt bocsát ki magából a Sinabung-vulkán az indonéziai Szumátra szigetén 2010. szeptember 2-án. Az indonéz hatóságok eddig közel 30 ezer embert evakuáltak a környékről. A 2451 méter magas vulkáni hegység 400 év után először augusztus 29-én hajnalban tört ki, majd másnap ismét. A térségben a legmagasabb fokú riadókészültséget léptették életbe.
©
. Az olasz Jonnes Togni idomár, az 50 éves születésnapját ünneplő Viki nevű elefántjának kedveskedik fellépés előtt. A szórakoztatóipar világában közel két évszázada vannak jelen az Eötvös dinasztia tagjai, akik önállóan kisebb megszakítással 90 éve járják a világot saját vándorcirkuszukkal. Egy éve újjá alakult társulatuk már a mai kor követelményeinek megfelelő kellékekkel rendelkezik, mely magába foglalja a téli és nyári előadások megtartására alkalmas 1800 látogatót befogadó óriás sátrat, a szállítóeszközöket, porond és fénytechnikát. A társulat tagjai, az idén 350 előadáson mutatkoznak be az országban.
©
Egy kislány várakozik a színfalak mögött 2010. augusztus 28-án este a Little King and Queen of The World gyermekszépségverseny döntőjén, a bulgáriai Burgaszban.
©
Óriáspanda-formájúra nyírt uszkár mutatkozik be a közönségnek a sanghaji kutyakiállításon 2010. szeptember 3-án.
©