Tetszett a cikk?

Az elmúlt hét nap legérdekesebb képeiből válogattunk – Nagyítás-fotógaléria

Ködös mezőn megy egy marhacsorda a kelő nap fényében a Kentucky állambeli Hopkinsville-ben 2010. október 27-én.
©
A Tóth és Tóth Kft. munkatársai húznak egy húzóhálót a társaság halastaván, Orosháza határában, miután a szezon kezdetével a cég megkezdte a lehalászási munkálatokat 35 hektáros halastó-rendszerében.
©
Egy férfi mosakodik az utcán egy épület romjai között Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben 2010. október 26-án. A karibi országban egy hete kitört kolerajárvány halálos áldozatainak száma 295-re, a fertőzöttek száma pedig 3162-re nőtt.
©
Csak egy Buddha-szobor feje látszik ki a vízből egy kegytárgyakat árusító piacon a Chao Phraya folyó közelében Bangkokban 2010. október 27-én. Az október 10-e óta tartó, szokatlanul heves monszunesők következtében már 59 ember veszítette életét a délkelet-ázsiai ország középső és északkeleti területein.
©
Virágot és az elhunyt képével megjelent újságot fog egy gyászoló, miközben a sorára vár, hogy leróhassa kegyeletét Néstor Kirchner volt argentin elnök emléke előtt a Buenos Aires-i elnöki palotánál 2010. október 28-án. Kirchner az előző nap, 60 éves korában hunyt el szívrohamban.
©
Rohamrendőrök őrizetbe vesznek egy tiltakozót, amint mintegy harmincezren tüntetnek a megszorító intézkedések ellen Bukarestben 2010. október 27-én. Ezen a napon szavazott a parlament a román kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról, amit a többség elutasított.
©
Egy manöken meglepően hosszú körmeit mutatja Abeer Al-Suwaidi egyesült arab emírségekbeli tervező kollekciójának bemutatóján a dubaji divathéten 2010. október 26-án.
©
Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan olasz labdarúgóklub svéd csatára (b) és Gianluca Grava, a Napoli játékosa küzd a labdáért az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság 2010. október 25-i mérkőzésén a nápolyi San Paolo Stadionban. Az AC Milan 2-1-re győzött.
©
A viskók maradványait nézi egy férfi egy Madrid környéki cigánytelepen 2010. október 25-én, miután a város vezetése leromboltatott tizenkét, állítólag újonnan épített kunyhót. A Gallinero néven ismert telepen mintegy száz romániai roma család él kb. 200 gyermekkel nyomorúságos körülmények között, folyóvíz és szennyvízcsatorna nélkül.
©
Táncos András és felesége, Táncos Emma áll az Angliában dolgozó Táncos család házának étkezőjében, 2010. október 25-én a szlovákiai Pálócon. Az 5200 fős településen az ezredfordulón még kisebbségben lévő cigány lakosság száma mára 3000 főre tehető, közülük szinte az összes család Angliában dolgozik vagy dolgozott. A külföldön, többnyire szakmunkásként megkeresett pénzből a cigányság sorra vásárolja és újítja fel a falu házait, aminek köszönhetően a település gyors fejlődésnek indult.
©
Nagyítás

Escher Károly: a 30-as, 40-es évek mindennapjai Magyarországon – Nagyítás-fotógaléria

Az ismeretlen ismerős címmel rendez életmű-kiállítást Escher Károly munkáiból a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház. A december 12-ig látogatható tárlat közönsége olyan történelmi személyiségek és művészek portréival találkozhat, mint Teleki Pál, József főherceg és Horthy Miklós, illetve Rippl-Rónai József, Bajor Gizi vagy Jávor Pál; a tárlókba, tablókra elhelyezett dokumentumok, újságok, képeslapok segítségével pedig a fotóművész élete is megelevenedik. A képek a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Fotógráfiai Múzeum, az Országos Széchenyi Könyvtár és Gadányi György gyűjteményéből származnak.