Észak- és Dél-Korea ismét összetűzésbe keveredett kedden, miután Észak-Korea több tucatnyi ágyúlövést adott le egy dél-koreai szigetre, vitatott tengeri határuk közelében. Az elmúlt évek legsúlyosabb Korea-közi fegyveres agreszióját több nagyhatalom és az ENSZ is elítélte. Észak-Korea akcióját az 1953-ban kötött fegyverszüneti megállapodás durva megsértésének tartják. Az összetűzés azután kezdődött, hogy Phenjan figyelmeztette Szöult: fejezze be a hadgyakorlatokat a térségben. Miután a dél-koreaiak megtagadták a kérést, és a vitatott hovatartozású vizek felé lőttek, az észak-koreaiak Jonpjong szigetének ágyúzásával vágtak vissza.

Kin Jong Il-nek öltözött felvonuló egy Észak ellenes tüntetésen Szöulban. Májusban Észak-Korea elsüllyesztett egy déli csatahajót. Dél-Korea és Japán panaszt tett az ENSZ-nél, katonai akcióra nem került sor.
©
Közös hadgyakorlat keretében játszák újra az 1950-es koreai harcok ütközeteit amerikai és dél-koreai csapatok. A harci játékkal az észak-koreai invázió hatvanadik évfordulójára emlékeznek.
©
Az Észak-Dél háború Naktong-i csatájának újrajátszása Dél-Koreában a koreai háború hatvanadik évfordulója alkalmából. Ezt a csatát tartják a déliek a két ország közti konfliktusok döntő ütközetének.
©
Észak-Koreai katonai bemutató a kommunista párt fennállásának hatvanötödik évfordulója alkalmából.
©
Kim Jong il és harmadik fia, Kim Jong Un.
©
Dél-Koreai aktivista bottal üt egy Kim Jong Un transzparenst azon az októberben Szöulban rendezett tüntetésen, ahol az új vezető ellen tiltakoztak.
©
Katonai parádé Észak-Koreában Kim Jong Un beiktatása alkalmából.
©
Hazafias Piknik Észak-Koreában.
©
Észak-Korea női alakulata
©
A napokban tűz alá vett Jonpjong szigetet nézik a távolból a falubeliek Dél-Koreában.
©
Dél-Koreai hadgyakorlat augusztusban, ahol egy esetleges északi támadás ellenlépéseit gyakorolja a haditengerészet.
©
Megsemmisült házak a dél-koreai Jonpjong-szigeten, miután előző nap az észak-koreai tüzérség több tucatnyi ágyúlövést adott le a Koreai-félszigettől nyugatra a két Korea vitatott tengeri határának közelében húzódó szigetre. A támadásban legalább két dél-koreai tengerész meghalt, 18-an megsebesültek, és több épület kigyulladt.
©
Incshon kikötőjébe érkeznek a dél-koreai Jonpjong-szigetről elmenekült emberek.
©
©
©
RI Mjong Bak dél-koreai elnök tájékoztatást hallgat meg a vezérkari főnökök egyesített bizottságának rendkívüli ülésén Szöulban. A dél-koreai tüzérség viszonozta az ágyútüzet. Évek óta ez volt a legsúlyosabb fegyveres konfliktus a két Korea között.
©
Nagyítás

Munkácsi: aki megújította a divatfotót – Nagyítás-fotógaléria

A szegény családból származó és később a legjelentősebb lapoknak sztárgázsiért dolgozó fotóriporter magánéletével és szakmai tevékenységével kapcsolatban is sok még a feltáratlan kérdés, az ellentmondás. Fiatal fotóriporterként Magyarországon mindenekelőtt sporteseményekről tudósított, majd a húszas évek végén már Berlinben, Moholy-Nagy Lászlóval és a később Robert Capa néven ismertté vált Friedmann Endre Ernővel dolgozott együtt a fénykorát élő német magazinpiac olyan innovatív lapjainál, mint a Die Dame, a Koralle. Ezekben az években kimondottan a szociofotó dokumentarista megközelítésmódja érdekelte, felvételeket készített szegényes pincelakásokról, pólómérkőzésekről, a szabad strandokon fürdőzőkről, a Berlinhez közeli női repülős iskoláról vagy a német birodalmi haderő csapatainak meneteléséről. Az 1933-as történelmi fordulat és a Berliner Illustrierte Zeitung kiadójának árjásítása után elhagyta Németországot, elvállalta a Harper’s Bazaar felkérését és New Yorkba költözött. Think while you shoot - szólt az ars poeticája, azaz miközben kamerával a kezében élt és mindent villámgyorsan lencsevégre kapott, a komponálást, a kattintás pillanatában megszülető gondolatot hirdette. Forradalmasította a divatfotográfiát, sajátos kompozíciós elvei és a modellek műtermen kívüli fotózása miatt a negyvenes években a divatfotó megújítójának tartották. A kiállítás kapcsán a hvg Perlaki Mártonnal készült interjúját keresse a lap legújabb számában!

Nagyítás

451 nap után újra járnak az autók a Margit hídon – Nagyítás-fotógaléria

2009. augusztus 21-én kezdték meg a Margit híd felújítását, ami miatt hatalmas káosztól és állandósult dugóktól tartottak Budapesten. A jó hír, hogy a közlekedési zavar elmaradt, egyre többen néztek más közlekedési lehetőség után; a rossz hír, hogy a végleges átadás 2011 júliusára csúszott, és a határidó távolodásával a költségek is rohamosan nőttek.

Nagyítás

Áldozd fel a bárányod a fiad helyett - Nagyítás-fotógaléria

A mekkai zarándokalat utolsó szakasz az Id al Adha ünnepség, amikor a hívő muzulmánok áldozatot mutatnak be: bárányt, kecskét, tehenet vagy tevét áldoznak. Arra az eseményre emlékeznek, amikor Ábrahám isteni parancsra fel akarta áldozni fiát, Izsákot, de az utolsó pillanatban Isten Izsákot felcserélte egy báránnyal.

Nagyítás

TEDx: Milyen jövőt álmodnak a fiatalok? – Nagyítás-fotógaléria

A hvg által szervezett [email protected] az újításokat és innovatív ötleteket ösztönző és felkaroló TED-del szoros kapcsolatot ápoló, mégis különálló új platform, amely a TED szellemiségében gondolkodó és cselekvő fiatalokat mutat be. Különleges látásmódjuk, érzékenységük, nyitottságuk segíthet más szemszögből látni a világot és magunkat. 2010. november 20-án – az ENSZ Egyetemes Gyereknapján – a világ számos pontján rendeztek TEDxYouth eseményeket.