Eseménydús éve volt Magyarországnak idén, nem kímélték hazánkat a katasztrófák, és választást is tartottunk: az év képei a HVG fotósainak tolmácsolásában.

Pécs lett Európa kulturális fővárosa
©
A Dunaferr nagyolvasztója
©
Sztrájkoló buszvezető a cinkotai buszgarázsban
©
Erőss Zsolt hegymászó a kórházban fekszik, miután egy baleset miatt térdből amputálták egyik lábát. Erőss azóta megmászott egy nyolcezer méteres hegycsúcsot.
©
Alvásdiagnosztika
©
Meseterápiás központ, Paloznak
©
Március 15-i ünnepség a Nemzeti Múzeum előtt
©
Demszky Gábor utolsó március 15-i beszédét készül megtartani a Petőfi szobornál.
©
A Fidesz megalakulása alkalmából születésnapi hangveresenyt tartottak a Zeneakadémia koncerttermében. A rendezvényen többek között felszólalt Kövér László és Orbán Viktor is.
©
Választási plakát
©
Roma szavazók győzködik egymást a Fideszre való szavazásról Edelényben, ahol végül a függetlenként indult Molnár Oszkár nyerte meg a választást.
©
Fidesz-hívek örülnek pártjuk kétharmados parlamenti győzelmének.
©
Zsíroskenyér a sajtóközpontban a választás estéjén.
©
Orbán Viktor beszédet mond a választások estéjén.
©
Vona Gábor a parlament alakuló ülésén.
©
Bajnai Gordon utolsó beszédét tartja meg a parlament alakuló ülésén.
©
Nemzeti mozgalmak demonstrációja a Szabadság téren a Trianon-emléknap alkalmából
©
A tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében csaptak össze először Magyarország legjobb börtönegyüttesei, börtönőri felügyelet mellett. A képen a hazai csapat.
©
Árvízi védekezés Ócsanáloson
©
Kitelepítés Felsőzsolcán
©
Nehézbúvárok zárják el a vízvezetékeket Felsőzsolcán.
©
Balaton Sound Fesztivál
©
Bevásárló a Hegyalja Fesztivál alatt, Tokaj egyik áruházában
©
Daróczi Dávid temetése
©
Horváth Csaba óbudai kampánykörútján
©
Tizenöt országból rekordszámú, 450-nél is több négylábút neveztek be a szeptemberi Agár Világbajnokságra, melyet 1996 és 2006 után újra Rábapatona rendezett. 44 magyar eb vett részt a versenyen, ahol afgán, angol és perzsa agarak is rajthoz álltak.
©
Critical Mass Budapesten
©
Varga Mihály, a miniszterelnökség államtitkára, a gazdasági tényfeltáró bizottság vezetője sajtótájékoztatót tart a Parlamentben a testület jelentéséről.
©
Tíz év után újra hazánkba látogatott a XIV. dalai láma.
©
Kifüggesztik a közintézményekben a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot.
©
A budai Vár
©
A vörösiszap-katasztrófa nyomai Kolontáron
©
©
Vörösiszappal elöntött ház Devecseren
©
Vegyesbolt Kolontáron
©
Munkára oktatás a tartósan munkanélküliek számára Borsodbótán
©
Magyarországon évente 30-40 ezer köbméter fát lopnak el napi tüzelőanyagként, jellemzően szegény családok. A bírság több tízezer forint, így a téli fűtési szezonban naponta tucatjával érkeznek férfiak a fogdába, hogy leüljék büntetésüket.
©
Éjfélig tartó küzdelemben dőlt el, hogy ki lett Magyarország szépe 2010-ben. A versenyzők idén is két kategóriában indulhattak: külön a tizenévesek, és külön a 18-26 éves korosztály. Az este során három fordulóban kellett megmutatniuk bájaikat a lányoknak: hétköznapi öltözetben, bikiniben és estélyiben.
©
Hajléktalan asszony alszik a Népligetben a szabad ég alatt Budapesten.
©
Nagyítás

Falopás: „Hát fagyjon meg a családom?” – Nagyítás-fotógaléria

Magyarországon évente 30-40 ezer köbméter fát lopnak el napi tüzelőanyagként, jellemzően szegény családok. A bírság több tízezer forint, így a téli fűtési szezonban naponta tucatjával érkeznek férfiak a fogdába, hogy leüljék büntetésüket. Képriport a szegénységről Magyarországon.

Nagyítás

Álomszerű műholdképek a Földről – Nagyítás-fotógaléria

Az Egyesült Államok földtani szolgálata lenyűgöző felvételeket tett közzé, amelyeket a Landsat 5 és Landsat 7 műholdak készítettek geográfusaik számára, de sokkal inkább galériák falaira kívánkoznak. A műholdak felvételeit hamis színekkel dobták fel – a műholdak kamerái infravörös fénnyel pásztázzák a Földet, így pontosabb képek készülnek a növényzet és a földfelszín változásairól, de ahhoz, hogy értékelhetőek legyenek, számítógéppel kell kiszínezni őket – és a kutatók időnként elengedik magukat, túllépnek a tudományosan szükséges preparáláson. Bár akadnak művészek, akik rajzfilmbe illő giccsként bírálták a hamis színezést, a kutatók vállalják, hogy a munkájuk népszerűsítéséért nem riadnak vissza az amúgy pontos fotók tetszetősebbé tételétől.