Válogatásunk az elmúlt hét nap legérdekesebb fotóiból.

A Sydney-Hobart közötti, csaknem 1200 km-es vitorlásversenyen részt vevő vízi jármű halad a Tasmán-tengeren, miközben hatalmas viharfelhő érkezik a Csendes-óceán fölötti égre.
©
Egy férfi a háza előtti járdát tisztítja a Beszterce lakótelepen Salgótarjánban, ahol az utóbbi napokban mintegy 20 centiméter hó esett.
©
Egy kislány a szél alkotta jégkupacot nézi a fonyódi kikötő végénél. Az erős északi szél összetörte a Balaton jegét és a déli parton néhány helyen jéghegyeket épített.
©
Helybeliek vulkáni hamuval borított ültetvényükön betakarítják a termést az indonéziai Probolinggóban, miután a kelet-jávai Bromo tűzhányó két nappal korábban kitört. A 2392 méter magas vulkán a mintegy 130 működő indonéziai tűzhányó egyike. (MTI/EPA/FULLY HANDOKO)
©
Egy közös rendőrségi és katonai rajtaütés eredményeképpen lefoglalt fegyverek láthatók a guatemalai Alta Verapaz tartományban fekvő Cobanban. A guatemalai hadsereg decemebr 19-én egyhónapos ostromállapotot hirdetett ki az északi tartományban, hogy megtisztítsa a Zeta mexikói kábítószer-maffiától a bűnszövetkezet uralta településeket. A Zeta volt katonákból alakult banda, amelynek tagjai az Öböl drogkartell bérgyilkosaiként kezdték bűnözői pályafutásukat, mielőtt önállósították magukat.
©
A jászberényi Kenéz Gábor több mint másfél évtizede kezdte el gyűjteni az ötliteres söröshordókat. Mára már 364 különböző fajta gyűlt össze.
©
A 2004-es cunami túélője kezében virággal a Sri Lanka-i Peralijába érkezik vonaton. Hat évvel korábban a Richter-skála szerint 9-es erősségű tenger alatti földrengés idézett elő pusztító szökőárt, amely csaknem 200 ezer ember halálát okozta Dél- és Délkelet-Ázsiában, továbbá Kelet-Afrikában.
©
Csengeri Attila énekel a The Show Must Go On című Queen emlékkoncerten december 25-én a Papp László Sportarénában.
©
Mikulás-sapkás s -ruhás versenyzők a Földközi-tenger vizébe ugranak a barcelonai kikötőben 2010. december 25-én, a hagyományos karácsonyi úszókupán. A Copa Nadal versenyén az úszók 200 méternyire kiúsznak a tengerre.
©
Látogatók néznek egy homoki tigriscápát (carcharias taurus) az ország legnagyobb állatparkjában a Nyíregyházi Állatpark ócenáriumában. Karácsonyi ajándékként az idén a több mint félmillió látogatót fogadó állatpark a mai napon egy jelképes összegért, személyenként száz forintért fogadja látogatóit.
©
Kovács Benedek, a zuglói Németh Imre Általános Iskola 2/A osztályos tanulója a Mozgásjavító Központ uszodájában pihen, miután gyógyúszáson vett részt. A születésétől fogva mozgáskorlátozott kisfiú az eddigi műtéteknek és rendszeres gyógytornának köszönhetően mára már járókerettel és bottal jár. Édesanyja, aki az iskola napközis tanítója, fia újabb, nagyon költséges műtétére gyűjt. Remélhetőleg ettől az operációtól a gyermeke állapota olyan mértékben javul majd, hogy ő is együtt focizhat a társaival. Az édesanya és a kisfia a segíteni szándékozóktól műanyag kupakokat, esetleg anyagi felajánlást remél, hogy fedezhessék az újabb műtét költségét.
©
Blake Griffin, a Los Angeles Clippers támadója kosarat dob Los Angelesben, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Los Angeles Clippers-Houston Rockets mérkőzésén. A találkozón a hazai csapat 97:92 arányú vereséget szenvedett.
©
Ádám, az egy napos fehérkezű gibbon (Hylobates lar) fiú kapaszkodik anyja, a nyolc éves Marita hasába a Nyíregyházi Állatparkban. A Délkelet-Ázsiából származó fehérkezű gibbon az egyik legintelligensebb emberszabású majom, amelyről száz éve még azt tartották, hogy az emberhez legközelebb álló majomféle. A karácsonykor született Ádám körülbelül hat éves koráig marad majd szüleivel.
©
A cselgáncsedzésen részt vevő Vlagyimir Putyin orosz kormányfő bemelegít a Moszkovszkij sport- és szabadidőközpontban Szentpéterváron 2010. december 22-én.
©
New York, 2010. december 23. Alkuszok Ashley Bouder és Andrew Veyette kettősét nézik, amint a New York Városi Balett George Balanchine koreografálta Diótörőjét előadó művészek ellátogatnak a New York-i Értéktőzsdére.
©
Bevásárlás közben megpihenő nő mobiltelefonjának billentyűzetét nyomogatja a londoni Oxford Streeten.
©
Előkészületeket végez egy katolikus apáca a karácsonyi istentisztelet előtt Asszám állam fővárosában, Gauhátiban.
©
Gyertyát tart a kezében egy hívő a szófiai Alekszandr Nyevszkij székesegyházban, a karácsonyi szentmisén.
©
XVI. Bendek pápa a vatikánvárosi VI. Pál-csarnokban tartott heti általános audienciáján. A háttérben Pericle Fazzini olasz képzőművész (1913-1987) bronzszobra, a Feltámadás.
©