Képes válogatásunk az elmúlt hét nap eseményeiből.

A japán űrügynökség (JAXA) felvételén a levegőbe emelkedik a H-IIB nevű rakétahordozóval a Gólya2 (Kunotori2) névre keresztelt japán teherűrhajó a Tanegasimai Űrközpont kilövőállásáról. Az űreszköz mintegy hat tonna élelmiszert, vizet, ruházatot és kísérleti berendezést szállít a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra.
©
A máriahalmi Murczin Zsolt többszörös tereprally és off-road bajnok versenyez a nyolc futamból álló Ázsia Series idei első, kétnapos nyíregyházi versenyén.
©
Orosz ortodox hívő megy ki a partra a jégbe vágott lékben történt megmerítkezés után a Moszkvától mintegy 200 km-re lévő Rosztov Velikijben, az ortodox vízkereszt előestéjén. Az ortodox hívők szerint a megszentelt jéghideg vízbe merülés megtisztítja a lelket az elkövetett bűnöktől.
©
A svájci Didier Cuche úszik a levegőben a férfi alpesi sízők Világkupa-sorozatának az ausztriai Kitzbühelben rendezett lesiklóversenyén. A 36 éves Cuche az első helyen végzett, s ezzel ő lett a sportág történetének legidősebb Vk-győztese.
©
Francia színekre festett arcú szurkoló biztatja a játékosokat a svédországi férfi kézilabda-világbajnokság I-es középdöntős csoportjának első fordulójában játszott Franciaország-Magyarország mérkőzésen Jönköpingben. A magyar válogatott 37-24-re kikapott a címvédő, olimpiai és Európa-bajnok francia csapattól.
©
Hindu szent ember Alláhábádban, a Magh mela egy hónapos zarándokünnepén. A szent fürdőzésre hindu zarándokok százezrei látogatnak ilyenkor egyidejűleg, hogy rituálisan megmerítkezzenek a Gangesz és a Dzsamúna folyókban.
©
Az olasz Francesca Schiavone átborul a hálón az orosz Szvetlana Kuznyecova elleni mérkőzés közben az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének negyedik fordulójában Melbourne-ben. Francesca Schiavone maratoni csatában, a Grand Slam-versenyek történetének leghosszabb női mérkőzésén legyőzte Kuznyecovát, s ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A két játékos találkozója 4:44 óráig tartott, a döntő szettet három órán keresztül játszották.
©
Diákok ezrei tüntetnek a kormány póttandíj-terve ellen Hágában. A holland kormány 2012-től évente 370 millió eurót tervez megtakarítani azáltal, hogy póttandíjra kötelezi azokat a diákokat, akik túl hosszúra nyújtják egyetemi, illetve főiskolai tanulmányaik időtartamát. A tüntetők tojásokkal, palackokkal és petárdákkal dobálták meg a megfékezésükre kivezényelt rendőröket.
©
Diego Penazola 6 éves mexikóvárosi kisfiú a nyelvével kapja el a hópelyheket a New York-i Times Square-en. A nagyvárosban és térségében 15 cm-es hóra számítanak.
©
Coto, a hím tigris hópelyheket néz a Zürichi Állatkertben.
©
Fémszigonnyal átszúrt arcú hindu hívő vesz részt az évenkénti thaipuszam ünnepen Kuala Lumpurban. A főként tamilok körében kedvelt ünnep alkalmából a férfiak acélszegekkel, kampókkal, hosszú tűkkel, tőrökkel döfik át magukat az arcukon, nyelvükön vagy a testükön, és úgy vonulnak kilométereken át egy templomhoz, hogy megtisztuljanak bűneiktől és kiérdemeljék Murgannak, a természet és az örök szépség hindu istenének áldását.
©
Ed Templeton amerikai képzőművész The Cemetery of Reason című kiállítása, amelyet csak 18 éven felüliek tekinthetnek meg január 22-től március 20-ig az Ernst Múzeumban.
©
Sárban fekszik egy kenguru a dél-ausztráliai Victoria szövetségi államban lévő Warracknabeal település vízzel elöntött állatkertjében. A pusztító árvíz miatt több mint ezer lakóházban megszűnt az áramszolgáltatás az állam északnyugati részében. Az áradat továbbra is több ezer otthont fenyeget.
©
Idős nőt visz az ölében egy férfi, miközben mások ingóságaikat mentik a dél-Fülöp-szigeteki Santa Cruzban, miután árvíz öntötte el a térséget. Az özönvízszerű esőzések áradásokat okoztak az ország középső és dél-keleti részén is.
©
Szabó Győző Ádám, Csonka Szilvia Éva és Mertz Tibor Lucifer szerepében játszik Madách Imre: Az ember tragédiája című színművének próbáján a szombathelyi Weöres Sándor színházban.
©
Átadták a 450 méter hosszú, a tiszavirág nevű kérészfajt mintázó Tiszavirág gyalogos- és kerékpároshidat Szolnokon. A városközpontot a település sport- és pihenőövezetével, a Tiszaligettel összekötő folyami átkelő a leghosszabb Közép-Európában.
©
Az orosz Marija Sarapova adogat a francia Virginie Razzanónak Melbourne-ben, az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének második fordulójában vívott mérkőzésükön, amelyen a 14. helyen kiemelt orosz teniszező 7:6 (7-3), 6:3-ra győzött.
©
A Kunbaracsi Polgárőr Egyesület tagjai önkéntes munkában facsemetéket ültetnek a település határában lévő szeméttelepen. Az önkormányzat tulajdonában lévő, tíz éve bezárt és két éve rekultivált félhektáros terület fásítását a polgárőrök kezdeményezték a megyei szervezetüktől pályázaton nyert ötvenezer forintos támogatás és egyéni felajánlások segítségével. Nemcsak a fák ültetését vállalták, hanem a majdani erdő gondozását is, amely ha vágáséretté válik, akkor a település közintézményeinek fűtését fogja szolgálni.
©
Befagyott folyó jegén át baktat egy férfi a Liaoning tartományban fekvő Penhsziben.
©