Bejött a papírforma a 83. Oscar-díjkiosztón: a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrot Colin Firth vehette át, a legjobb női alakítás díját pedig Natalie Portman. A legjobb rendező idén Tom Hooper lett, a legjobb film pedig A király beszéde. A várakozásoknak megfelelően A közösségi háló és az Eredet is bezsebelt néhány Oscart.

Eli Wallach amerikai színész megérkezik az Oscar-díjak 83. kiosztójára a Los Angeles-i Kodak Színházba 2011. február 27-én. A 95 éves Wallach életműdíjat vehetett át.
©
Anne Hathaway megérkezik az Oscar-díjátadóra.
©
Steven Spielberg amerikai rendező és lánya, Destry Allyn Spielberg érkezik.
©
Natalie Portman amerikai színésznő.
©
Az Oscar-díjátadó utáni bálon feltálalt tematikus menü Wolfgang Puck tolmácsolásában.
©
Anne Hathaway amerikai színésznő nevet a női ruhába öltözött James Francón, a díjkiosztó másik házigazdáján.
©
A legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Oscar-díjra jelölt Geoffrey Rush ausztrál színész gratulál Colin Firth brit színésznek, aki elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat.
©
Colin Firth brit színész megcsókolja nejét, Livia Giuggiolit, mielőtt színpadra lépne, hogy átvegye a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. Firth A király beszéde (The King's Speech) című filmben, VI. György brit király (1895-1952) megformálásáért részesült az elismerésben.
©
Christian Bale a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat kapta a Harcos (The Figter) c. filmben nyújtott alakításáért.
©
Natalie Portman megköszöni a legjobb női főszereplő kategóriában elnyert díjat, amit a Fekete hattyú című filmben nyújtott alakításáért kapott.
©
Tom Hooper készül átvenni a legjobb rendezésért járó díjat, amit A király beszéde című filmjével nyert el.
©
Christian Bale, a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjban részesült színész, és Reese Witherspoon, a díjat átadó színésznő fotózkodnak a díjátadó ünnepségen.
©
A legjobb női főszereplőnek járó díjat elnyert Natalie Portman, a legjobb férfi főszereplőnek választott Colin Firth, a legjobb női mellékszereplő díjával jutalmazott Melissa Leo amerikai színész és a legjobb férfi mellékszereplő díját elnyert Christian Bale brit színész.
©
Susanne Bier dán rendező kezében a legjobb idegen nyelvű filmnek járó elismeréssel. Bier az Egy jobb világ című filmjéért vehette át a díjat.
©
Kevin Brownlow amerikai filmtörténész, Francis Ford Coppola amerikai rendező és Eli Wallach amerikai színész a színpadra érkezik. Brownlow, Coppola és a 95 éves Wallach életműdíjat vehetett át.
©