Tetszett a cikk?

Immáron ez a hvg.hu harmadik közös programja a spottr.hu oldallal; a jelenlegi BIGPix-Nagyítás pályázat témája igen nagy teret engedett, az egyetlen feltétel ugyanis az volt, hogy a beküldött fotó fekete-fehér legyen - a témában ezúttal nem volt megkötés.

A Sugovica vizén tükröződő fák egy hideg télvégi napon
©
A fotó 2010 őszén készült Londonban, a Temze hídján, hosszú záridővel.
©
Dunaszentmiklós
©
Egyensúly
©
Szaltózó srác a Keleti pályaudvar bejáratánál
©
Átlagos délután Velence egyik utcáján
©
A portlandi világítótorony
©
A berlini Neue Wache belső tere
©
A balaton északi partjáról vihar közeledik a látszólag nyugodt horgász felé, aki „utolsó” emberként dacol a természet erőivel.
©
Idén lenne 61 éves a Kaposvári Ruhagyár, amelyet anno hat szabómester alapított. Fénykorában több mint ezren dolgoztak itt. Hat éve elhagyatottan áll, a tervek szerint lakópark lesz itt.
©
A Köbölkút községben, a páskai dűlőben szánkózók
©
A kép egy észak-dániai volt német bunkerben készült 2010 őszén.
©
Jump – kosárcsapattal a Balatonnál
©
Sári
©
Oktoberfest, München
©
Lyukkamerával készült kép az andalúziai Costa de la Luz partszakaszon
©

A pályázat többi fotóját tekintse meg a spottr oldalán!

Nagyítás

Magyarok báloztak Brüsszelben – Nagyítás-fotógaléria

A "Tánclépésekkel Európában" nevet viselő jótékonysági rendezvény 2011-ben megkapta az Európai Unió Tanácsának hivatalos magyar elnökségi programja címét. A bál céljai voltak: bemutatni a magyar kultúrát, ételeket, zenét és táncot, valamint népszerűsíteni Magyarországot. Fotóriporterünk a helyszínen járt.

Nagyítás

A Google autói elől nem lehet elbújni – Nagyítás-fotógaléria

A Google Street View fotóit készítő, speciális fényképezőgépekkel felszerelt autók a steril utcaképek mellett gyakran olyan felvételeket is csinálnak, melyek nem mindennapi jeleneteket, baleseteket, esetleg bűncselekményeket ábrázolnak. Ilyen felvételeket gyűjt Jon Rafman a The Nine Eyes of Google Street View című gyűjteményében. A művész által felfedezett képeken rendőri intézkedéseket, épp dolgozó prostituáltakat, verekedéseket, égő autókat és épületeket is láthatunk – a közzétett felvételekről azonban nem derül ki, hol készültek. Összeállításunk Jon Rafman Google Maps utcanézeteket szemléző blogja, a 9-eyes.com gyűjtése alapján készült.

Nagyítás

A legendás űrsikló utolsó útja - Nagyítás-fotógaléria

A csaknem három évtizedes pályafutását lezáró küldetésére induló Discovery űrsikló hattagú személyzetet, valamint tároló modult, tudományos kutatóeszközöket és pótalkatrészeket szállít a Nemzetközi Űrállomásra. A Discovery utolsó, 39. missziója 11 napig tart majd.

Nagyítás

Íme az önök legjobb 50mm -es fotói – Nagyítás-fotógaléria

Az 50mm -es alapobjektív adja vissza leginkább azt a képet, ahogy szabad szemmel is látjuk magunk körül a világot. A Spottr.hu által indított 50mm mozgalom népszerűsége és egyre növekvő alkotótábora is jelzi, mennyire elterjedt kezdő és profi fotós körökben az ár/érték arányban verhetetlen alapobjektív. A szinte unalmasnak mondható fix nézőpontból nem egyszerű újat kihozni, de az ügyes témáválasztás és komponálás segít maradandót alkotni. Az alábbiakban a hvg.hu Nagyítás és a Spottr.hu BIGpix közös versenyének győztes műveit mutatjuk be.