Tetszett a cikk?

Az Oltalom Sportegyesület idén hatodik alkalommal képviselheti Magyarországot az évente megrendezésre kerülő Homeless World Cup-on, a Hajléktalan Futball Világbajnokságon. A bajnokságot idén Párizsban rendezik meg, 64 csapat részvételével.

Az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai intézménye ingyenes szállást biztosít mindazoknak, akik hajlandóak részt venni a heti négy edzésen. A képen Gyula, a válogatott egyik tagja, 36 éves, Debrecenből érkezett.
©
A jelöltek heti két alkalommal erősítő edzésnek szigetköröket futnak.
©
Csocsóparti a szállón
©
Roland 22 éves, Gyulával együtt lakott egy barátjuk debreceni tanyáján. A foci mellett egy mélyépítő cégnél dolgozik segédmunkásként.
©
Edzés heti négy alkalommal
©
©
Lányok is bekerülhetnek a csapatba
©
Egy kis zsonglőrködés is belefér.
©
Dekázás a grundon.
©
David Duke Skócia színeiben játszott a 2004-es, Göteborgban tartott Hajléktalan-világbajnokságon. "A világbajnokság kötél volt, aminek segítségével egy nagyon sötét lyukból húztam fel magam. Segített, és most én is segíthetek másoknak. Amikor egy hajléktalan ember azt mondja nekem, hogy nem tud megváltozni, azt mondom neki: 'Dehogynem. Nekem is sikerült.' És bárkinek sikerülhet."
©
Az edzések nyitottak, a "helyiek" is beszállhatnak.
©
A taktika a háromszögelés.
©
A ketrecpályának megvannak a maga korlátai.
©
"A heti négy edzés kimerítő, de a célért mindent."
©
hvg.hu Nagyítás

Otthon nélkül a mínuszokban - Nagyítás-fotógaléria

A Menhely Alapítvány két munkatársa és egy önkéntesük fogadott maga mellé bennünket. Béla, Tibor, Cecília, s még sokan mások minden nap járják a fővárosi utcákat krízisautójukkal, meglátogatják a hónapok vagy éppen évek óta ismert hajléktalanokat, s megkeresik azokat is, akik miatt valaki betelefonált, s talán segítségre van szükségük. Pokróc, tea, müzli szelet és őszinte érdeklődés. S persze ajánlat egy fuvarra a hajléktalanszállóra. Az ember tragédiája élőben, Budapestről. Nincs hideg, mondják, mínusz három fok.