Tetszett a cikk?

Nincstelenek és a törvény elől menekülők seregét vonzza a Peruban tomboló aranyláz. Az illegális kitermelés és a tömény vegyszerek alkalmazása lassan, de biztosan tönkreteszi Madre de Dios állam természeti értékeit és a bányászok egészségét egyaránt.

©
©
©
©
Illegális aranybányászat következtében elpusztult folyóvidék az Amazonas mellett.
©
©
Prostituált unatkozik egy bordélyban. Az aranyláznak köszönhetően rohamosan fejlődő városban nincs folyó víz, közvilágítás, vagy akár elektromosság- viszont a bányászathoz szükséges cikkeket árusító boltból és bodélyból több is akad.
©
©
©
Aranyat felvásárló boltok plakátjainak tucatjai díszítik Puerto Maldonado utcáit.
©
Aranybányász koporsójánál állnak barátai.
©
©
Nagyítás

Japán: mi változott három hónappal a katasztrófa után? – Nagyítás-fotógaléria

Három hónap telt el a Japánt valaha ért legnagyobb természeti csapás óta. A szigetországot sújtó földrengés és az utána pusztító szökőár romhalmazzá változtatott több régiót, ahonnan a fotók bejárták a világsajtót. A katasztrófa után ugyanabból a szemszögből készült képek nemcsak a szörnyű csapásra, hanem az újjáépítéssel a japán emberek legendás szorgalmára is emlékeztetnek.

Lukács Andrea Nagyítás

Mi történt Balázzsal Prágában? - Nagyítás-fotógaléria

A Krétakör újra nemzetközi színtéren bizonyította, hogy a gondolkodó, nevelő célzatú játéknak van létjogosultsága. A Prágai Quadriennálé keretein belül június 22-24-ig invitálták a bátor nézőket egy színházzal, mozival, valóságshow-val kevert alkotási folyamatba. Schilling Árpád kusza és zavarba ejtő előadásszerűsége nem csupán a színház megújulására kínál egy lehetséges választ, hanem komoly társadalmi kihívások elé állítja az arra nyitottakat.

Nagyítás

Líbiai felkelők leleménye: harci szekerek, tűzszerszámok - Nagyítás-fotógaléria

Kilőtt roncsokból és Kadhafi fegyveres erőitől zsákmányolt hadfelszerelésből, házi körülmények között barkácsolt fegyverekkel vívják szabadságharcukat a felkelők Líbiában. Nemzetközi szárazföldi támogatás híján a forradalmárokhoz csatlakozott mérnökök tervezik és építik saját fegyvereiket, melyekkel civil járműveikről harcolnak hónapok óta. Összegyűjtöttük a legelképesztőbb mérnöki megoldásokat a lázadók arzenáljából.

Nagyítás

Brazília fekete-fehérben – Nagyítás-fotógaléria

Molnár Zoltán: Brazil napló, 2008. címmel nyílt kiállítás Budapesten a Mai Manó Házban. A középkorosztály egyik legtehetségesebb dokumentarista fotográfusa legjobb brazil fotóiból összeállított tárlat június 26-áig látható a Magyar Fotográfusok Házában (Budapest, VI., Nagymező utca 20.). A kiállítás kurátora Csizek Gabriella.