„Nagy ereje van a szőlő levének, Széles kedve a patai legénynek, Ha felpattan a lovára: gyí, te, fekete!, Gyöngyöspatán van a világ közepe” - szól a helyi népdal, amit többek között a gyöngyöspatai palóc hagyományőrzők is előadnak. Miután Balázs József fideszes képviselő a pályázati pénzek megvonásával fenyegette meg az őt kritizáló Juhász Oszkár gyöngyöspatai polgármestert, a környéken jártunk, hogy megnézzük, milyen fejlesztések foroghatnak veszélyben.

Gyöngyösön zajlik a legtöbb fejlesztés - egymilliárd forintból újították meg a Fő teret és környékét, ahol ingyenes wifi is lesz.
©
Felújítás a Fő téren. A gyöngyösi önkormányzatnak igen szűkösek a pénzügyi lehetőségei, így főleg csak olyan pályázatok kerülhetnek szóba, ahol az önerő nem több, mint 10 százalék.
©
A gyöngyösi önkormányzat pályázatokat előkészítő részlegén.
©
Gyöngyösön több iskolát és óvodát újítottak fel pályázatokon elnyert pénzekből. A zeneiskola is ilyen forrásból újul meg.
©
Füvet kaszálók Gyöngyös határában - igyekeznek minél több embert bevonni a közmunkaprogramba, még ha csak pár hónapra is. A kaszálók viszont szeretnék, ha nyolc év után végre állandó, végleges munkát kapnának.
©
Korona a nagyrédei iskola udvarán. A község polgármestere két évtizede Balázs József, aki telefonon arra figyelmeztette a közeli Gyöngyöspata jobbikos polgármesterét, hogy aki nem működik vele együtt, az elesik a pályázati pénzektől.
©
Felújított focipálya Nagyrédén. A helyiek az újonnan épült játszótereikre is nagyon büszkék.
©
Ugrató Nagyrédén. A borairől híres község mindig is a tehetősebb települések közé tartozott a környéken.
©
A hétvégi palóc fesztiválra készülnek Gyöngyöspatán a művelődési házban. „Nagy ereje van a szőlő levének, Széles kedve a patai legénynek, Ha felpattan a lovára: gyí, te, fekete!, Gyöngyöspatán van a világ közepe” - szól a népdal, amit többek között a 40 éves népdalkör is előad majd.
©
Juhász Oszkár gyöngyöspatai jobbikos polgármester: "Mi nem vagyunk rasszisták, mindig törvényes és jogszerű úton járunk."
©
Próbál a gyöngyöspatai népdalkör...
©
...és próbálnak a gyöngyöspatai cigányok is.
©
Gyöngyöspatán mindenki egyetért abban, hogy már elegük van a rájuk irányuló kiemelt figyelemből.
©
A gárdistáktól három háznyira
©
A rendőrség járőrözése is a kiemelt figyelem része.
©