Tetszett a cikk?

A Costa Concordia nevű olasz óceánjáró luxushajón 4229-en tartózkodtak, közülük 3209 turista a világ 62 országából, többségükben olaszok, franciák és németek. A magyar Külügyminisztérium szerint két magyart is keresnek, de egyikük nem szerepelt az utaslistán. A hajó a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigetnél péntek este tíz óra körül beleütközött egy tengerfenékből kiálló sziklába, léket kapott, majd az oldalára dőlt.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Elindítottuk Nagyítás Facebook-oldalunkat, ahol fotógalériáink mellett a fotós világ érdekességeiből válogatnak képszerkesztőink. Kövessenek minket a Facebookon is!

MTI / hvg.hu Itthon

Hajókatasztrófa: több magyar neve hiányzott az utaslistáról

Továbbra is két eltűnt magyart keresnek az olasz óceánjáró pénteki balesete után, egyikük azonban eredetileg nem szerepelt az utaslistán - mondta Tóth József külügyi szóvivő kedden. A magyar Külügyminisztérium vasárnapi információi szerint tizenkét magyar volt a Costa Concordián.

MTI Itthon

"Olasz Titanic": kártérítést kér két győri fiatal

Kártérítést kér a hétvégén felborult olasz luxushajó tulajdonosától az üdülőkomplexumban dolgozó két győri fiatal - írja a kisalfold.hu. Több százezer forint értékű valutájuk, rengeteg ruhájuk, tárgyuk, személyes emlékük semmisült meg a Costa Concordia luxustengerjárón – mondták el a hajón musical előadásban és divatbemutatón fellépő fiatalok, a 22 éves Csepi Ádám és a 25 éves Szilágyi Erzsébet.

hvg.hu/MTI Világ

Elmozdult az "olasz Titanic", evakuálták a búvárokat

Az olasz Tvcom24 csatorna szerint elmozdult a toszkán partoknál felborult óceánjáró, és evakuálták a túlélők után kutató búvárokat. A baleset komoly pénzügyi veszteséget okoz a hajót működtető társaságnak.