Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Képes összeállításunk az elmúlt hét eseményeiből.

Dahi handi – Janmashtami fesztivál Mumbaiban.
©
Pussy Riot – a nők hónapok óta vizsgálati fogságban vannak, valószínűleg börtön vár rájuk: két héttel a márciusi elnökválasztás előtt a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban maszkban, gitárokkal ''imádkoztak'' a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, az azóta beiktatott elnököt. Augusztus 17-én pénteken már biztossá vált: a zenekar tagjait bűnösnek találták, az ítéletet még ma kihirdetik.
©
Marikina, Fülöp-szigetek – eddig több mint hetvenen vesztették életüket a heves áradások következtében, további ezer embert keresnek.
©
Olimpia 2012 – véget értek a londoni olimpiai játékok.
©
Nicaragua, Santo Domingo de Guzman – gyermeknek segítenek levegőhöz jutni a rendőrök egy ünnepség során. Augusztus első tíz napja ünneplésekkel, rendezvényekkel telik.
©
Erdőtűz Tenerife, Gomera, valamint az északnyugati Ourense környékén. Spanyolországban több száz embert evakuáltak, miután tűzvész fenyegeti a Garajonay Nemzeti Park erdőit, melyek Európa legidősebbjei.
©
A republikánus elnökjelölt, Mitt Romney beszéde következik Paul Ryan után az elnökválasztás kampánysorozatában.
©
Pennsylvania: útburkolati csíkkal átfestett mosómedve teteme fekszik az aszfalton Johnstown egyik útján.
©
Seres-gyilkosság – B. László előzetes fogva tartásáról döntött a bíróság. A 45 éves Seres Zoltánt 1999. április 12-én gyilkolták meg Tahitótfaluban. A vállalkozót autójában egy motorkerékpárról lőtték le. A Seres Zoltán mellett ülő olasz férfi a kórházba szállítást követően halt bele sérüléseibe.
©
Virunga Nemzeti Park, Kongó – vadőrök gyakorlatoznak Dodival, a kétéves vérebbel.
©
Kisebb sérüléseket szenvedett a USS Porter nevű amerikai irányított rakéta-romboló, amikor helyi idő szerint vasárnap hajnali egy órakor összeütközött az M/V Otowasan olajszállító tankerrel a Perzsa-öböl bejáratánál, a Hormuzi-szorosban. A japán felségjelzés alatt hajózó tanker sérüléseiről nincs hír.
©
2711 oszlopból álló holokauszt-emlékmű Berlinben. Peter Eismann, az európai származású amerikai építész emlékművét a meggyilkolt zsidóknak és Berlin városának dedikálta.
©
Razziát tartottak az egyik leghíresebb magyar rendezvényen, az Ozora Fesztiválon.
©
A Wikileaks alapítója, Julian Assange képe az ecuadori nagykövetség londoni központjának utcájában. Assange végül Ecuadorban kapott menedékjogot, elkerülve ezzel svédországi kiadatását.
©
Tibeti férfi gyújt gyertyát egy virrasztás során a mártírhalált halt tibetiek emlékfalánál Indiában.
©
Újabb bevándorló érkezik Amerikából a Ben Gurion reptérre Tel-Avivban. Benjamin Netanjahu miniszterelnök összesen háromszázötven érkezőt üdvözölt, a későbbiekben pedig további százan érkeznek még, hogy csatlakozzanak az Izraeli Védelmi Erőkhöz.
©
Katmandu, Nepál – Hindu férfi vesz szent fürdőt a Kuse Aunsi fesztiválon, avagy a nepáli apanapon. A Kuse Aunsi során a megjelentek az apák előtt róják le tiszteletüket, ajándékokkal, édességekkel kedveskednek élő és holt felmenőiknek.
©
Jakarta, Indonézia – az indonéz légierő egyik tagja fekszik ájultan az ország függetlenségi ünnepségén.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!