Tetszett a cikk?

Alpesi juhok vándoroltak, viharok tomboltak, fesztiválozók mulattak - képes összefoglalónk az elmúlt hét fontosabb eseményeiből.

Bányászok várakoznak a Lonmin platinum bánya előtt Rustenburg városában, Dél-Afrikában. Az emúlt héten rendőrök lőttek le 34 sztrájkoló bányászt, 78 további munkást pedig megsebesítettek.
©
Siklóernyős a Fekete-erdő fölött Dél-Németországban
©
BB. King koncertje több száz ember előtt augusztus 22-én az egykori pamutüzemben.
©
Nádtetős kunyhó Barahona partjainál a Dominikai Köztársaságban. Csütörtökön az Isaac hurrikán fenyegette a térséget, végül nem történt katasztrófa.
©
Csigát kereső nepáli nő Katmandu környékén
©
Szír lázadó egy rögtönzött, iskolában felállított börtönben Aleppo környékén. A térségben számos hasonló helységet alakítottak ki, melyek nem tartoznak egyetlen nemzetközi vagy regionális hatóság alá, ami aggodalommal tölt el különböző jogi szervezeteket.
©
Svájc: alpesi juhok vándrolona a Aletsch gleccseren Blatten mellett.
©
Hajón játszó gyermekek Indiában
©
Kínai halászhajó harca a Bolaven tájfunnal a Jeju-sziget környékén.
©
Tüntető sétáltatja kutyáját Tampa belvárosában, ahol többen tiltakoztak a republikánusok jelölőgyűlése előtt.
©
Paradicsomfesztivál Spanyolországban
©
Egy Guinness-rekordkísérlet keretében 641 masszőr dolgozott egyszerre Thaiföldön, a masszázs fővárosában. A tizenkét perces csoportos lazítást az Egészségügyi Minisztérium szervezte, célként pedig a délkelet-ázsiai ország masszázs- és wellness-iparának támogatását, fellendítését tűzte ki.
©
Modell a Mercedes Benz Divathéten.
©
A ''No Air, Danza Aerea'' tánccsoport előadása Brazíliában.
©
Sors Tamás öröme a 2012-es londoni paralimpiai játékokon. Sors a férfi 100 méteres pillangóúszásának döntőjében az S9-es sérültségi kategóriában úszott remekül.
©
A ''Pachamama'' (Földanya) szertartása az El Cumbre hegyen. Augusztus végén az emberek összegyűlnek, hogy gazdaságot, bőséges termést, elég ételt kérjenek a Földanyától.
©
Autóból szivárgó olajfolt az Isaac hurrikán után.
©
Blasko Gabric, a Yugoland Park tulajdonosa áll az egykori Jugoszlávia határt jelző kő mellett. A Yugoland a kommunizmus éveiben népszerű összejövetelek helyszíne volt, ám mivel az ingatlan banki hitel fedezeteként szolgált, tulajdonosa most bezárni kényszerül.
©
Virágszirmokkal temetett elefánt Panbaritól nem messze Indiában. Az állatot egy vonat gázolta el, mikor társaival át akart kelni a síneken.
©
Az azeri baltás gyilkosként elhíresült Ramil Safarov megkoszorúzza a mártírok emlékművét Bakuban augusztus 31-én, miután hazaszállították Magyarországról Azerbajdzsánba.
©
Magyarország átadta Azerbajdzsánnak azt az azeri férfit, aki 2004-ben egy örmény állampolgár meggyilkolásáért kapott életfogytiglani büntetést itthon – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Ramil Safarovot hazaérkezése után azonnal kegyelmet kapott. Ezt követően tartottak demonstrációt a jereváni magyar tiszteletbeli konzulátusnál az Örményország Köztársasági Pártjának tagjai és aktivisták egy csoportja az örmény katonatársát meggyilkoló azeri tiszt hazaengedése miatt. A résztvevők paradicsommal dobálták meg az épületet és letépték a magyar zászlót is.
©
Futótűz után Marbella környékén Spanyolországban. A hírek szerint több ezer lakost evakuáltak, legalább egy ember életét vesztette.
©
Svájc, Ebnat-Kappel: résztvevők készülődnek az 56. Gordon Bennett 2012 hőlégballon versenyre.
©
A hétvégi Forma-1 talán legemlékezetesebb pillanata: Maldonado az indulásnál kiugrott, majd Grosjean szorította le Hamiltont, a két autó kereke összeakadt, melynek következtében kiütötték Alonsót és Perezt is. A balesetet okozó Grosjean eltiltásra, valamint 50 ezer eurós büntetésre számíthat.
©
Véget ért, s a tervezettnél komolyabb felfordulást okozott a Lufthansa kabinszemélyzetének sztrájkja. Egyes repülőtereken több órára függesztették fel a munkát, miután a bértárgyalások zátonyra futottak. A Lufthansánál 19 ezer utaskísérő dolgozik, becslések szerint kétharmaduk a sztrájkot meghirdető szakszervezet tagja. Az UFO 5 százalékos béremelést és egyhavi bérnek megfelelő nyereségrészesedést követel, valamint garanciát arra, hogy a Lufthansa nem szervezi ki az utaskísérői feladatokat és nem alkalmaz kölcsönzött munkaerőt.
©
Áradások Songchon megyében Észak-Koreában, ahol a rossz vízelvezetés, a széleskörű erdőirtás, valamint a törékeny infrastruktúra miatt egy átlagos felhőszakadás is hatalmas károkat okoz.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!