
Így készül az idei bor: elkezdődött a szüret - Nagyítás-fotógaléria
A borvidékek között jelentős különbségek lehetnek a termés minőségében, hiszen azokon az ültetvényeken, amelyeket a téli fagy sújtott, a tavalyi termés harmada is jó eredménynek számít, míg a fagytól és részben az aszálytól is mentes hegyvidéki területeken a tavalyi szint körül alakul a termés - jelezte Horváth Csaba a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára.

Turay István irányítja a szőlő szüreteléséhez szükséges ládák szétosztását neszmélyi pincészetben
MTI / Domaniczky Tivadar

Szüretelő munkások a Neszmélyen
MTI / Domaniczky Tivadar

Szüretelők dolgoznak a Borbély Családi Pincészet szőlőjében, Badacsonytomajban
MTI / Szigetváry Zsolt

Egy munkás pakolja a leszüretelt szőlővel megrakott dobozokat
MTI / Domaniczky Tivadar

A szüretben segítő rokonok, barátok reggeliznek
MTI / Domaniczky Tivadar

Olaszrizlinget szüretelnek Neszmélyen
MTI / Domaniczky Tivadar

Turay Kamill traktorral hozza be a leszüretelt, ládákba rakott szőlőt családi pincészetükben
MTI / Domaniczky Tivadar

A leszüretelt szőlőt öntik a zúzó-bogyózó gépbe Badacsonytomajban
MTI / Szigetváry Zsolt

Kis tételű szőlőmintát töltenek hagyományos présbe Badacsonytomajban
MTI / Szigetváry Zsolt

A frissen darált szőlő mustja csöpög a prés alatt lévő teknőbe a Turay Családi Pincészetben
MTI / Domaniczky Tivadar

Borbély Gyula tulajdonos a kiforrt bort fejti át egy krómacél tartályba a Borbély Családi Pincészet szőlőjében, Badacsonytomajban
MTI / Szigetváry Zsolt

Mintát vesznek a kiforrt borból a Borbély Családi Pincészet szőlőjében
MTI / Szigetváry Zsolt

Munkások a szürethez használt ládákat mossák el
MTI / Domaniczky Tivadar

Turay István kóstolja meg egy korábban szüretelt szőlőjéből készült borát
MTI / Domaniczky Tivadar