Tetszett a cikk?

Képszerkesztőnk válogatása az elmúlt hét legérdekesebb fotóiból.

A magyar Zsilák Olivér zsonglőr számot gyakorol be a Fővárosi Nagycirkusz Cirkuszi Kavalkád című új bemutatójának fotóspróbáján
©
Lakatos Dávid rodeós gyakorol otthona udvarán egy kötelekre függesztett hordón. A 19 éves fiatalember Franciaországban megnyerte az Európa legnagyobb rodeóversenyeként ismert Equiblues Bull Riding bajnokságot.
©
Infra- és UV-fénnyel kezelnek egy lovat az állat termálvizes tréningje után a Pannon Lógyógyászati és Rehabilitációs Szolgálat kaposvári telephelyén.
©
Egy háromöves tatu kibújik páncéljából egy Rio de Janeiró-i állatkertben. A Brazíliában őshonos, a veszélyeztetett fajok közé sorolt taturól mintázzák a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság hivatalos kabalafiguráját. A figura nevét online szavazással választják ki az Amijubi, a Fuleco és Zuzeco nevek közül. A tatu jellegzetessége, hogy képes sárgadinnye nagyságú gombóccá alakulni, ha veszélyben érzi magát.
©
Érdeklődők mobiltelefonos játékokkal játszanak a Tokiói Videojáték-kiállításon
©
Katalin cambridge-i hercegnő őslakos asszonyokkal beszélget a Salamon-szigetek fővárosában, Honiarában. Katalin hercegnőről korábban több lapban félmeztelen paparazzi képek jelentek meg.
©
Hatalmas hullámok csapnak ki a parti sétányra Montevideóban, ahol hatalmas vihar tombol. A heves esőzés és a szélvihar következtében az uruguayi fővárosban mintegy 140 ezer lakás maradt áram nélkül. A belvárosban hosszú köteleket feszítettek ki, hogy az embereknek legyen mibe kapaszkodniuk.
©
Hófödte sífelvonó a Zakopanéhoz közeli ködös Kasprowy-csúcson, Lengyelországban
©
Vásárlók örülnek iPhone 5-ös új okostelefonjuknak egy tokiói Apple-üzletben
©
A japán-kínai szigetvita miatt tiltakozók kínai zászlókkal és Mao Ce-tung néhai kínai kommunista vezető óriásportréjával vonulnak Japán nagykövetsége elé Pekingben. Japán egy héttel korábban vette állami kézbe a Szenkaku szigetcsoport három tagját.
©
A görög Jelena Savkovic lő az I. sörétespuska-világbajnokság nyitónapján Debrecenben, az apafai lőtéren.
©
Chris Philips, a Foglaljuk el a Wall Streetet (Occupy Wall Street) mozgalom egyik tüntető tagja felüvölt, amint őrizetbe veszik rendőrök a New York-i Zuccotti Park közelében. A rendőrség több tucat tüntetőt előállított, akik a mozgalom megalakulásának első évfordulója alkalmából megpróbálták bekeríteni a tőzsdét és megbénítani a közlekedést Manhattan üzleti negyedében.
©
Idős hölgyek kézisúlyzókkal végeznek gyakorlatotak a Tisztelet az időseknek nevű napon Tokióban. Egy kormányzati jelentés szerint a 65 éves vagy annál idősebb japán lakosok száma most először átlépte a 30 milliót.
©
Anyjához bújik Ayu Rosalina nevű, kétnapos, nőstény szumátriai elefánt az északnyugat-szumátrai Aceh tartomány fővárosában, Banda Acehben létesített fajmegőrző központban. Indonéziában a szumátrai elefántok a szumátriai tigrissel és az orángutánnal együtt a veszélyezetett állatfajok közé tartoznak természetes élőhelyük elvesztése miatt.
©
Magyarország híres és egyik leglátogatottabb kegyhelye Máriapócs, évente 600-800 ezer zarándok és turista érkezik ide, hogy meglátogassa a máriapócsi könnyező Szűz Mária-ikonjáról híressé vált templomot.
©
SSzőlőültetvény Badacsonytomaban.
©
Szerkesztette: Stiller Ákos Nagyítás

Így készül az idei bor: elkezdődött a szüret - Nagyítás-fotógaléria

A borvidékek között jelentős különbségek lehetnek a termés minőségében, hiszen azokon az ültetvényeken, amelyeket a téli fagy sújtott, a tavalyi termés harmada is jó eredménynek számít, míg a fagytól és részben az aszálytól is mentes hegyvidéki területeken a tavalyi szint körül alakul a termés - jelezte Horváth Csaba a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára.

hvg.hu Nagyítás

Nézzen Ön is autógyárat Orbán Viktorral - Nagyítás-fotógaléria

Az Opel új szentgotthárdi motorgyárával Magyarország újabb lépést tett abba az irányba, hogy Közép-Kelet-Európa egyik autóipari központja legyen – mondta Orbán Viktor a gyáravatón, ahová egy elektromos autóval – egy Opel Amperával – érkezett meg. Szentgotthárdon az 500 millió eurós, 800 új munkahelyet teremtő fejlesztésnek köszönhetően egy teljesen új motorcsalád gyártása kezdődik meg.

Szerkesztette: Stiller Ákos Nagyítás

Arab ősz: égnek az amerikai zászlók - Nagyítás-fotógaléria

Tüntetések, nagykövetségek megtámadása és a líbiai amerikai nagykövet meggyilkolása - ez lett a következménye az iszlámot és Mohamed profétát gúnyoló amerikai amatőr film megjelenésének. Képriportunk az egy hete forrongó muszlim világról.

Szerkesztette: Stiller Ákos Nagyítás

Hétvégi pecások Budapest mellett - Nagyítás-fotógaléria

A káposztásmegyeri lakóteleptől északra egy kilométerre található a Dunakeszi Tőzegtó. Az 1960-as években kezdtek épülni az első horgásztanyák, ma már közel 360 házikó várja a pihenni és horgászni vágyókat. Fotóriportunk a mindennapokról és azok hétvégéiről egy csendes tó mellől.