Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hét fontosabb eseményei képekben.

Hagyományos amerikai kalauzkocsit, valamint egy speciális műanyagcsövekből álló szállítmányt tol maga előtt az 1905-ben készült Shay No. 5 gőzmozdony. A vonatot hosszú pihenő után most azért állítottak munkába Nyugat-Virginiában, hogy a pisztrángok vándorlását segítő új típusú műanyagcsöveket eljuttassa a hegyi patakhoz.
©
Elkészült az RDO 3221 Komondor névre keresztelt magyar páncélozott harcjármű. A kocsi egyéb cégekkel együtt a katonai fejlesztésekkel is foglalkozó Gamma Zrt. és Respirátor Zrt. kooperációjában gyártottak különféle sugár- és vegyivédelmi felderítőnek, de a tervek szerint használják majd egyéb rendvédelmi és katonai célokra is.
©
Ismét 36,5 kilométteres szabadeséssel próbálkozott Felix Baumgartner osztrák extrém ejtőernyős, a sztratoszféra meghódítása azonban eddig az erős szél miatt nem történt meg.
©
Hatályba lépett a játéktermeket megszüntető szabályozás: az utolsó bevételeket egyike egy VII. kerületi presszóban Budapesten. Az új rendelkezések megfeleően pénznyerő automatákat ezentúl csak játékkaszinókban szabad üzemeltetni.
©
Átadták a Bonafarm Csoport Csípőteleki Tehenészeti Telepét. A kétezer-hétszáz szarvasmarha tartására alkalmas telep 3,5 milliárd forintból épült fel. A képen balról Csányi Sándor vezérigazgató, Hargitai János, a megyei kormányhivatal vezetője, Orbán Viktor és Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.
©
Mo Jen a Frankfurti Könyvvásáron 2009. október 13-án. Mo Jen 1955-ben született Kínában, jelenleg pedig az egyik legismertebb kínai író, kinek műveit többször is betiltották.
©
Gyurcsány Ferenc kertet ás a Demokratikus Koalíció országjáró körútján Rakaca mellett
©
Amerikai magánűrhajó indult a Nemzetközi Űrállomásra. A kaliforniai Space Exploration Technologies (SpaceX) magánvállalat Dragon teherszállító űrkapszuláját hordozó Falcon 9 típusú rakétája a floridai Cape Canaveral űrközpontból indult, s több mint 453 kilogrammnyi hasznos terhet visz sz űrállomásra.
©
Legelésző tehenek Cape Town mellett. A környék az időjárás függvényében minden évben virágba borul, melyet több ezer turista keres fel.
©
Elektromos vihar Madrid üzleti negyede fölött
©
Megsemmisített drón repülő Izrael felett. A gép október 6-án hatolt be az ország légterébe, melyet - mint később kiderült - a Hezbollah radikális szervezet irányított. A szervezet vezetője további hasonló akciókat ígért.
©
Gauhati, India - elkábított orrszarvút szállító erdészek a Pobitora természetvédelmi övezetben. Az elmúlt időszakban legalább négy, a területről elcsatangoló állattal végeztek az orvadászok.
©
Intézkedő rendőrt gázolt halálra egy osztrák férfi Apátfalván. A gyanú szerint a német rendszámú Hummer sorfőrje szándékosan gázolta el a járművet megállítani próbáló rendőrmotorost, aki a kórházba szállítás közben sérülései következtében életét vesztette. A Szegedi Városi Bíróság elrendelte a férfi előzetes letartoztatását.
©
Dél-Afrika - partra vetődött bálna tetemét próbálják elszállítani Cape Town partjainál. A strand közelében maradó állat húsa kiváló falatokat biztosítana a cápáknak, elüldözve ezzel a fürdőzni vágyókat.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!