Orbán Viktor Bajnaival nézi a meccset, Felix Baumgartner a Föld pereméről ugrik le, Németországban már a havat tapossák. Képszerkesztőnk válogatása az elmúlt hét legérdekesebb fotóiból.

Szürke darvak repülnek naplemente után éjszakázó helyükre Hortobágyon, az Elepi tóegység Felső-laposi tavához. Európa legnagyobb darugyülekező helyén, a Hortobágyi Nemzeti Park területén az október 11-i számlálások szerint közel 54.000 daru tartózkodik. Az Észak-Európából (zömmel Finnországból) szeptember második felében érkező madarak a komolyabb fagyok beköszöntéig maradnak.
©
Kirándulók sétálnak a behavazott Nebelhorn hegyen, a németország Oberstdorf közelében.
©
Ladányi Andrea rendező-koreográfus a nézőtérről figyeli Sediánszky Nóra: Kishercegek, katonák című mesemozaik próbáját a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.
©
A tiit márkanév alatt forgalmazó Ivata So és Takidzava Hirosi japán tervezők 2013. tavaszi-nyári kollekcióját mutatják be a tokiói divathéten.
©
Hajléktalan férfi átnéz új, 16 dipotriás szemüvegén, amelyet Szalai László szemész szakorvos, az önkéntes Máltai orvoscsoport vezetője a látás hónapja alkalmából adott át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Feszty utcai központjában. A program 2010 óta működik Budapesten ahol hajléktalanoknak, illetve Magyarország és Románia szegény régióban, ahol pedig elsősorban gyerekeknek nyújtanak ellátást.
©
Orbán Viktor miniszterelnök, Schmitt Pál volt köztársasági elnök és Bajnai Gordon volt miniszterelnök a Magyarország-Törökország labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban október 16-án. A találkozót a magyar válogatott 3-1-re megnyerte.
©
Barack Obama amerikai elnök és kihívója, Mitt Romney republikánus elnökjelölt a második elnökjelölti televíziós vitán vesz részt a Hofstra Egyetemen, a New York állambeli Hempsteadben
©
A Google egyik adatközpontja Haminában, Finnországban
©
Felix Baumgartner csaknem 39 km-es magasságban ugrott ki űrkabinjából, és az első emberként szabadeséssel túllépte a hangsebességet. Megdöntötte továbbá a szabadesés magassági és időhosszúsági világcsúcsát, valamint az ember által végrehajtott legnagyobb magasságú hőlégballonos repülési rekordot is.
©
Az Endeavour amerikai űrrepülőgép megérkezik végső 'lakhelyére', a Los Angeles-i Kaliforniai Tudományos Központ hangárjába. Az aktív szolgálatból kivont Endeavour állandó kiállítási tárgy lesz a központban.
©
Vona Gábor tartja meg beszédét a miskolci Avas lakótelepen.
©
Egy tüntető Molotov-koktélt dob rohamrendőrök közé a görög fővárosban, ahol erőszakba torkollott a kormány újabb megszorító intézkedései elleni tiltakozás. Görögországban általános sztrájkot tartanak ezen a napon országszerte több tízezres tüntetésekkel.
©
Tűzszerészek dolgoznak egy hajón, a budapesti Északi összekötő vasúti híd egyik pillérénél, ahol egy amerikai gyártmányú, 500 kilogrammos bombát találtak a mederben.
©
Egy sírból kiemelt emberi koponya Tázláron, ahol egy Árpád-kori templom és temető feltárásán mintegy 180 sírt fedeztek fel. A régészek a feltárt leletanyag és a pusztulás nyomai alapján azt feltételezik, hogy az itt élő lakosságot a tatárjárás pusztíthatta el. Számításuk szerint, a külső temetőárok által övezett sírmezőben legalább 1000 sír helyezkedhet el.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!