Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere hétfő reggel sajtótájékoztatón ismertette a pályázat eredményét. Nincs meglepetés, Vidnyánszky Attila egyhangú támogatást kapott a pályázatot elbíráló kuratóriumtól.

Jövő június 30-án lejár Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház jelenlegi igazgatójának a mandátuma, aki 2008. július 1. óta vezeti az intézményt. A 2012 őszén meghirdetett pályázaton négyen indultak a posztért, Alföldi mellett beadta munkáját a debreceni Csokonai Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila is, akit győztesként jelölt meg Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere. Alföldi és Vidnyánszky mellett két kevésbé ismert pályázó is indult: Szennyai Mária és Hídvégi Miklós.

Az igazgatói pályázatot elbíráló kuratórium tagjai minden pályázatra szavazhattak, Vidnyánszky pályázata egyhangú támogatást kapott a kilencfős testületben, Alföldi pályázatára négyen szavaztak igennel, négyen tartózkodtak és egy tag nemmel szavazott. Az eredmény bejelentésén Vidnyánszky is megjelent és Balog Zoltán miniszter mellett foglalt helyet.

L. Simon László, Balog Zoltán és Vidnyányszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatói pályázatának nyertese
©

Vidnyánszky győzelmének bejelentése után elhangzott, hogy az átadás-átvétel idejére miniszteri biztost neveznek ki a Nemzeti élére. Ezt a posztot Fekete Péter, a békéscsabai színház igazgatója, a Vidnyánszky által vezetett Magyar Teátrumi Társaság tagja tölti majd be.

Teljes írásunkat itt olvashatja.