Megkezdődött a lyoni Bocuse d'Or szakácsverseny második napja, ahol a tizenegyes box versenyzőjeként szerepel az Onyx étterem sous-chefje, Széll Tamás. A zsűri tagjai szerint a tegnapi nyitónapon szereplő versenyzők átlaga nem volt kiemelkedően jó, ami elvileg még növelheti is Széll Tamás esélyét arra, hogy jó helyezést érjen el. Ugyanakkor a mai napon szerepelnek majd a mezőny erősségei is, a norvég Orjan Johanannessen, a dán Jeppe Foldager, a japán Noriyuki Hamada, vagy a hazai pályán versenyző francia Thibault Ruggeri.

A Paul Bocuse lyoni mesterszakácsról elnevezett versenyt 1987-ben rendezték meg először, a világdöntő színhelye mindig Lyon. A szabályok alapján tizenkét személyes húsos tál készítése a feladat, illetve két adag kitálalása. A képen a szakácspápa kóstol a keddi versenynapon.
©
Széll Tamás séf és segédje, Garai Ádám pakolják az élelmiszereket és eszközöket, amelyeket egy teherautó szállít Lyonba, a Gerbeaud konyhaüzemében.
©
Széll Tamás az első magyar, aki a rangos versenyen részt vehet
©
Team Hungary
©
Orbán Viktor is részt vett az egyik edzésen, ahol a versenyre készült fel a magyar csapat
©
Sigurdur Haraldsson izlandi séf a keddi versenynapon. A lyoni világdöntő valóságos sportverseny: a zsúfolásig megtelt lelátókon mintegy 1500 néző nemzeti zászlókat lengetve, hangosan drukkolva követi a küzdőtéren egyszerre dolgozó séfeket: 12-t kedden, 12-t szerdán.
©
Alex Chen kanadai séf a keddi versenynapon
©
Paul Bocuse lyoni szakács az általa alapított nem hivatalos szakács-világbajnokság, a Bocuse d'Or 14. versenyének döntőjében kóstol Rasmus Kofoed dán séf, a nemzetközi zsűri elnöke és Enrico Crippa olasz szakács, tiszteletbeli elnök társaságában.
©
Ralph Szun kínai séf a keddi versenynapon
©
Széll Tamás elrajtolt. A magyar tematika szerves részét képezik majd a Rubik-kockák.
©
Magyar szurkolók
©
A magyar csapat tagjai, Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfje és segítője, Garai Ádám egy hal- és egy húsételt készít
©
Széll Tamás halmenüje 14:40-kor tálalva. A tál jobb felső sarkában ott a magyar mini lángos, zöldfűszeres tejfölhabbal és magyar kaviárral a tetején
©
Kivetítőn a magyar tál
©
Széll Tamás húsos tálja
©
Thibaut Ruggeri, a Bocuse d'Or 2013-as francia győztese
©

 

Kövessenek minket a Facebookon is!