Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

"Köszönöm nektek a szeretetet és a támogatást. Kívánom, hogy mindig tapasztaljátok meg az örömöt, amely abból fakad, hogy Krisztust az életetek középpontjába helyezitek." - így szólt XVI. Benedek utolsó Twitter-üzenete pápaként.

Készülődés az utolsó általános audenciára
©
©
Tévéstábok a pápai nyári rezidencia előtt, Castel Gandolfóban.
©
"Mindig velünk maradsz. Köszönjük" jelentésű, XVI. Benedek pápát ábrázoló plakát Rómában.
©
©
Hatalmas tömeg gyűlt össze - svájci gárdista a Szent Péter téren
©
Egy apáca kulcsolja imára a kezét a pápai nyári rezidencia előtt.
©
Kiakasztanak egy apostoli címeres drapériát a pápai nyári rezidencia erkélyére.
©
A lemondó egyházfő halászgyűrűjét nem törik össze, ahogyan ezt az elhunyt pápák esetében teszik. XVI. Benedek 2005 áprilisától használt pecsétgyűrűje egyben marad, de magát a pecsétet egy vésővel használhatatlanná teszik.
©
XVI. Benedek pápa elbúcsúzik a bíborosoktól a vatikáni Kelemen-teremben lemondása előtt.
©
©
Az olasz bíboros, Tarcisio Bertone köszöntése
©
Utolsó pillanatok XVI. Benedek érkezése előtt
©
©
©
©
©
©
©
©
Benedek pápa visszatér az erkélyről szobájába, miután üdvözölte a Rómától délre fekvő Castel Gandolfó-i nyári rezidencia előtt összegyűlt híveket.
©
©
A XVI. Benedek pápát a Rómától délre fekvő Castel Gandolfó-i pápai nyári rezidencia felé szállító helikopter.
©
A pápai nyári rezidencia egyik szobája a Rómától délre fekvő Castel Gandolfóban. XVI. Benedek a lemondását követő néhány hónapot ebben a palotában tölti majd.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

700 év után először mondott le pápa - XVI. Benedek pályafutása - Nagyítás-fotógaléria

A Bajorországban 1927. április 16-án Joseph Alois Ratzinger néven született XVI. Benedek fiatalként tagja volt Hitlerjugendnek, majd részt vett a második világháborúban is, a hadseregből azonban dezertált. A háború után lépett be a katolikus szemináriumba, 1951-ben szentelték pappá. Pápává 2005. április 19-én választották, II. János Pál pápa halála után. Pápaként elítélte az egyneműek házasságát, az eutanáziát és az abortuszt, de Twitter-oldalt és email-fiókot nyitott. XVI. Benedek pontifikálása alatt komoly botrányt kavartak a papok elleni, pedofíliával kapcsolatos vádak, valamint a pápa komornyikjának szivárogtatása.

Túry Gergely Nagyítás

Elkezdődött a kígyó éve - Holdújév Fesztivál a Millenárison - Nagyítás-fotógaléria

Vége a sárkány évének, ami a szerencse, a jóság, az intelligencia és a gazdagság jegyében telt, legalábbis a kínai horoszkóp szerint. Február 10-re virradóra beköszönt a kígyó – pontosabban a vízikígyó - éve, és egészen jövő év január 30-ig határozza majd meg a hétköznapokat a távol-keleti kultúrkörben. A kígyó éve a sárkányéhoz képest kevésbé aktív, ahogy ezidáig a buzgó tettvágy, most az ész, a logikus gondolkodás és a kreativitás határozza majd meg a mindennapokat. A kígyó földközeli életmódja a nőiesség szimbóluma a keleti gondolkodásban, de a fűben rejtőzködő életmód a ravaszságot, és a csalfaságot is előhozhatja az emberekből. A kínai csillagjegyek tudósai szerint ezért bár jó időszak az elkövetkezendő a pénzügyletekhez, viszont a szerencsejátékokkal és a spekulációkkal vigyázni kell.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

A cserkészet világnapja - Nagyítás-fotógaléria

Február 22-e a világ cserkészeinek nem hivatalos ünnepnapja. A cserkészet a világ legnagyobb gyermek- és ifjúsági mozgalma, mely származástól, nemtől, társadalmi és vagyoni helyzettől, valamint vallási meggyőződéstől mindenki számára nyitott. Alapítójuk Lord Robert Baden-Powell of Gilwell ezen a napon született 1857-ben. A cserkészet önkéntes, vallásos, pártpolitikától független ifjúsági mozgalom. A világ több, mint 200 országában 38 millió cserkész dolgozik egy közös célért: segíteni a gyermekeket és fiatalokat, hogy aktív és elkötelezett felnőttekké váljanak. A Magyar Cserkészszövetség 300 csapatában körülbelül 8.000 cserkész tevékenykedik, az ország minden megyéjében. A cserkészet pedagógiai alapjai, a kiscsoportos rendszer és cselekedve tanulás pedig aktuálisabb, mint valaha. Képes összeállításunkban a cserkesz.hu segítségével mutatjuk be e csodálatos közösséget.