Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében 98 településen több mint hetvenezer háztartásban nincs áramszolgáltatás: a villamosvezetékeket sokfelé letépte a szél, oszlopok dőltek ki, több ezren maradtak áram nélkül, a rendszer helyreállításán folyamatosan dolgoznak. Orbán Viktor miniszterelnök utasítására a Belügyminisztérium hétfő estére jelentést készít a hétvégi hóhelyzetről. Sokan a hó fogságában vagy sötét lakásban töltötték a március 15-i hosszú hétvégét. A hóvihar teljesen megbénította több autópálya, főút és mellékút forgalmát: voltak, akik több mint egy napig ültek autóban, mire megérkezett a segítség. A mentésben aktívan vett részt a honvédség, Ausztriából pedig hókotrók érkeztek.

Kótaj: elektromos vezetékre dőlt fa
©
A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisának katonái készülődnek
©
©
©
A leszakadt 22 kilovoltos elektromos fővezeték és összetört tartóoszlopok Kemecse és Nagyhalász határban
©
©
©
©
©
Készül a házi feladat
©
Gyertyafény mellett a konyhában
©
©
Aggregátor mellé üzemanyagkannák is kerülnek a csomagtartóba
©
A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisról katonák és két újabb kétéltű lánctalpas jármű (PTSZ) érkezik Ibrány határába
©
©
©
Ibrány határában is folyamatos a munka
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Volt egyszer egy magyar film – Nagyítás-galéria a legemlékezetesebb figurákról

Az Országos Széchényi Könyvtárhoz tartozó Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény gazdag anyagából született a Filmgyári capriccio című nagy ívű kiállítás, mely több mint 400 standfotó reprezentatív bemutatásával tiszteleg a magyar filmes világ nagyjai előtt. A 2013. február 20. és április 30. között látogatható fotókiállítás a nagy magyar játékfilmek rendezőit, operatőreit mutatja be munka közben ellesett pillanatokkal, az elmélyült koncentráció és az alkotás folyamatának különleges élményével megajándékozva a kiállítás látogatóit. A leghíresebb magyar filmek nagyjelenetei is felvillannak egy-egy képkocka erejéig, többek között a Macskajáték, a Mephisto, A tanú és a Szerelem című filmek emlékezetes jeleneteibe, kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetünk.

hvg.hu Nagyítás

Így tiltakoztak az alaptörvény ellen - Nagyítás-fotógaléria

Elfogadta az alaptörvény negyedik, eddigi legátfogóbb, 22 cikkből álló módosítását az Országgyűlés. A Fidesz és a KNDP képviselőit nem tántorította el ettől sem a hazai tiltakozássorozat, sem az elmúlt napokban mind sűrűbben érkező európai bírálat. A kormányzó erők nem tartanak attól sem, hogy netán az államfő áll az alkotmánymódosítás hatálybalépése útjába. Az eseményeket tüntetések sorozata kísérte. Képes összefoglalónk.

Iliás Katalin, Fülöp Máté (szerkesztők) Nagyítás

Tragikus hóvihar és a fehér füst: a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

"Emberemlékezet óta nem volt ilyen időjárás Magyarországon" - ezzel magyarázta Pintér Sándor belügyminiszter, hogy miért volt nehéz felkészülni a kormánynak a szokatlan időjárásra. Bár valóban szokatlan a márciusi hóvihar, az illetékesek nem tájékoztatták a lakosságot a veszélyről, így ezerek kerültek a hó fogságába. A héten a bíborosok pápát választottak, az elmúlt napok szomorú eseménye volt a Republic frontemberének halála. A hét képekben.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Megválasztották az új pápát - Nagyítás-fotógaléria

A kedd esti és szerda délelőtti fekete füst után a fehér is felszállt a Sixtus-kápolna kéményéből. A bíborosok így tudatták a világgal: sikerült pápát választaniuk. Az új pápa az argentin Jorge Mario Bergoglio lett, aki Ferenc néven foglalja el Szent Péter trónját - jelentették be a Szent Péter-bazilika erkélyén. Bergoglio a történelem első jezsuita pápája. Képes összefoglalónk az elmúlt két nap eseményeiről.

Stiller Ákos Nagyítás

Katonáink, akik az első pofonokat kapják és adják - Nagyítás-fotógaléria

A szolnoki MH 25/88. könnyű vegyes zászlóalj gyakorlópályáján képzik ki azokat a katonákat, akik később Afganisztánban, Koszovóban teljesítenek szolgálatot. Repülőből kiugorva, helikopterből leereszkedve vagy csónakon érkezve is meg kell tudni állniuk a helyüket, ők kapják és adják az első pofonokat. Aki ide jelentkezik, az tudja, mit vállal - mutat a század pegazusos jelvényére Ruszin Romulusz ezredes, a zászlóalj parancsnoka. Egy gyorsreagálású katona egy napjába kaptunk betekintést. Fotóriport.

hvg.hu Nagyítás

Havazás miatt a forradalom elmarad! - Nagyítás-fotógaléria

Szinte minden ünnepi rendezvényt lefújtak a szokatlanul zord márciusi időjárás miatt. A tegnap óta tartó havazás sok települést elzárt a külvilágtól, száznál is több útszakasz járhatatlan. Ünnepi körkép az 1848-49-es forradalom évfordulóján. - Galériánkat frissítjük!

hvg.hu/MTI Nagyítás

Szépségek és rémségek a víz alatt - Nagyítás-fotógaléria

Kihirdették a XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokság eredményeit Budapesten. Előd László két képével is első helyen végzett. Halfüggöny című fotója győztes lett a "hal kategória" felvételei között, emellett a verseny legjobb felvétele címet is elnyerte. Kezdődik a nap című képével pedig a nagy látószögű felvételek kategóriájában is kiérdemelte az első helyezést. A kompakt géppel készült felvételek kategóriájában Szabó Tamás Korallágyon, a mérsékelt vagy hideg égövi felvételek kategóriájában Násfayné Kőházi Mária Béka marionett, a makro felvételek kategóriájában Némethné Mánfai Éva Kirekesztve című műve végzett az első helyen. A digitális videokamerával készült kisfilmek között Sásdi Zsolt Gigászi rekorderek című filmje, a video- vagy filmkamerával készített nagyfilmek között a Saser Productions és Természetfilm.hu Cápák a keresőmben című mozgóképe nyert, ez utóbbi lett a verseny legjobb filmje is. A fotópályázatot 1972 óta rendezik meg Magyarországon, korábban ötévente, mot minden második esztendőben. Az idei versenyen 37-en indultak - 409 képpel és 10 filmmel.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

A cserkészet világnapja - Nagyítás-fotógaléria

Február 22-e a világ cserkészeinek nem hivatalos ünnepnapja. A cserkészet a világ legnagyobb gyermek- és ifjúsági mozgalma, mely származástól, nemtől, társadalmi és vagyoni helyzettől, valamint vallási meggyőződéstől mindenki számára nyitott. Alapítójuk Lord Robert Baden-Powell of Gilwell ezen a napon született 1857-ben. A cserkészet önkéntes, vallásos, pártpolitikától független ifjúsági mozgalom. A világ több, mint 200 országában 38 millió cserkész dolgozik egy közös célért: segíteni a gyermekeket és fiatalokat, hogy aktív és elkötelezett felnőttekké váljanak. A Magyar Cserkészszövetség 300 csapatában körülbelül 8.000 cserkész tevékenykedik, az ország minden megyéjében. A cserkészet pedagógiai alapjai, a kiscsoportos rendszer és cselekedve tanulás pedig aktuálisabb, mint valaha. Képes összeállításunkban a cserkesz.hu segítségével mutatjuk be e csodálatos közösséget.