Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Orbán Viktor és a húsvéti sonka, Vilmos herceg és a pingponglabda, és a még mindig harcra készülődő Észak-Korea. Képes összefoglalónk a hét fontosabb eseményeiből.

"Áldott húsvétot, boldog föltámadást!" - Orbán Viktor a húsvéti ünnepekre készülődik.
©
Tűzoltók és önkéntesek pakolnak homokzsákokat Nagykanizsán. A Principális-csatorna vízszintje fokozatosan emelkedik és már betört a kiskertek felé, így azok nagy része és több tucat lakóház pincéje került víz alá.
©
Hebron, Cisztjordánia: Palesztinok ezrei tüntettek csütörtök este az izraeli katonák által lelőtt két palesztin fiú és a börtönben elhunyt rákbeteg palesztin fogoly halála miatt.
©
Vilmos herceg és Katalin hercegnő Skóciába látogatott, ahol a Donald Dewar Szabadidőközpontban pingpongütőt ragadtak.
©
Matolcsy György megtartotta első sajtótájékoztatóját a Magyar Nemzeti Bank elnökeként.
©
Helmut Newton világhírű reklámfotós képeiből nyílt kiállítás Budapesten.
©
Péntek László hallgatja az ítéletet büntetőperének tárgyalásán a Pécsi Törvényszék tárgyalótermében. Bándy Kata rendőrségi pszichológus gyilkosát tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság.
©
Ferenc pápa imádkozik II. János Pál pápa sírja előtt a vatikáni Szent Sebestyén kápolnában, II. János Pál halálának nyolcadik évfordulóján.
©
Bogota, Kolumbia: galamb pihen meg egy katona sisakján egy katonai ünnepségen.
©
A hongkongi Csaj Van temető látképe április 4-én, a kínai Csingming ünnepen, a halottak napján.
©
A menetrendet tanulmányozza egy utas a berlini Főpályaudvaron, miután egy fel nem robbant II. világháborús szovjet bombát találtak a közelben. A pályaudvarról északra vezető vonalon vágányzárt rendeltek el, a környező utcákat lezárták, az épületeket kiürítették.
©
Idős asszony etet egy kakast Peking egyik lakónegyedében. Pénteken először mutatták ki a Kínában eddig hat áldozatot követelő H7N9-es típusú madárinfluenzát állatokon - a fertőzött szárnyasokat egy sanghaji piacon találták.
©
"Törvényes választás kell Kijevben!" - jelentésű feliratot akasztottak ki ellenzéki képviselők a kijevi parlament üléstermében, miután a kormánypárt megakadályozta a kijevi polgármester-választás időpontjának kitűzését.
©
A rohamrendőröknek kellett közbelépniük a brazíliai Belo Horizontéban rendezett Atletico Mineiro-Arsenal Sarandi Libertadores Kupa-meccs végén, amikor a vendég argentin csapat játékosai balhézni kezdtek. A brazilok 5-2-re nyertek (Ronaldinho két gólt is szerzett), mire a vendégjátékosok nekiestek a bíróknak.
©
Járőröző Dél-Koreai katonák a két Koreát elválasztó panmindzsoni demilitarizált övezet mellett fekvő Padzsuban. "Közelről figyeljük az észak-koreai előkészületeket, de az egyelőre nem világos, hogy mikor és hol fognak rakétát kilőni" – mondta Kim Min Szeok, a dél-koreai védelmi minisztérium szóvivője, aki hozzátette, megerősítik a katonai jelenlétet, ha az északi rakéták őket is érintik.
©
Koldusasszony Szófia belvárosában. - Szerdán ismertette a bolgár kormány a tervezett segélyintézkedéseit, amelyeket röviddel a május 12-i előre hozott választások előtt léptetnek életbe, és amelyekkel a legsebezhetőbb emberek helyzetén kívánnak javítani.
©
Guwahati, India: kútba esett leopárdot mentettek ki Indiában, majd a helyi állatkertbe szállították. A vadállatok természetes élőhelyének folyamatos zsugorodása miatt egyre gyakoribbak az állatok és a helyi lakosok közötti "konfliktusok".
©
Gázai romantika: palesztin fiúk játszanak a lenyugvó nap fényénél.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Havazás után: ilyen az élet áram nélkül Szabolcsban - Nagyítás-fotógaléria

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében 98 településen több mint hetvenezer háztartásban nincs áramszolgáltatás: a villamosvezetékeket sokfelé letépte a szél, oszlopok dőltek ki, több ezren maradtak áram nélkül, a rendszer helyreállításán folyamatosan dolgoznak. Orbán Viktor miniszterelnök utasítására a Belügyminisztérium hétfő estére jelentést készít a hétvégi hóhelyzetről. Sokan a hó fogságában vagy sötét lakásban töltötték a március 15-i hosszú hétvégét. A hóvihar teljesen megbénította több autópálya, főút és mellékút forgalmát: voltak, akik több mint egy napig ültek autóban, mire megérkezett a segítség. A mentésben aktívan vett részt a honvédség, Ausztriából pedig hókotrók érkeztek.

Stiller Ákos, Fülöp Máté (szerkesztők) Nagyítás

Nem lett második Vietnam: Irak tíz éve - Nagyítás-fotógaléria

Tíz éve tört ki az iraki háború. Szaddám uralma villámgyorsan összedőlt, de Irakot nem sikerült stabilizálni, vegyi fegyvereket sem találtak. A hatalmas kudarc mégis elmaradt, David Petraeus tábornok úrrá lett a káoszon, és 2011 decemberében az utolsó amerikai katona is elhagyta az országot.

hvg.hu/MTI Nagyítás

Szépségek és rémségek a víz alatt - Nagyítás-fotógaléria

Kihirdették a XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokság eredményeit Budapesten. Előd László két képével is első helyen végzett. Halfüggöny című fotója győztes lett a "hal kategória" felvételei között, emellett a verseny legjobb felvétele címet is elnyerte. Kezdődik a nap című képével pedig a nagy látószögű felvételek kategóriájában is kiérdemelte az első helyezést. A kompakt géppel készült felvételek kategóriájában Szabó Tamás Korallágyon, a mérsékelt vagy hideg égövi felvételek kategóriájában Násfayné Kőházi Mária Béka marionett, a makro felvételek kategóriájában Némethné Mánfai Éva Kirekesztve című műve végzett az első helyen. A digitális videokamerával készült kisfilmek között Sásdi Zsolt Gigászi rekorderek című filmje, a video- vagy filmkamerával készített nagyfilmek között a Saser Productions és Természetfilm.hu Cápák a keresőmben című mozgóképe nyert, ez utóbbi lett a verseny legjobb filmje is. A fotópályázatot 1972 óta rendezik meg Magyarországon, korábban ötévente, mot minden második esztendőben. Az idei versenyen 37-en indultak - 409 képpel és 10 filmmel.