Tetszett a cikk?

A Ráday utcát és a Váci utcát letaszítva a megkövesedett trónról az utóbbi években a Kazinczy utca vált a külföldi turisták legkedveltebb célpontjává Budapesten. A főváros egyik legélőbb partinegyede az egykori gettóból nőtte ki magát. Európai, nyüzsgő, nyitott és vagány, benne lakni viszont komoly kihívás. Végigjártuk.

Amíg 7-8 évvel ezelőtt csak három hely volt az utcában, mára közel negyven van. A terület kinőtte az underground jelleget: minél nagyobb a választék, annál nagyobb a tömeg. Az utca pezseg, de szépséghibák itt is akadnak. Bálint a Budapest Sohójának becézett Ráday utca nyüzsgését hagyta ott a Kazinczyért, és épp a 7-es szám alatt bérel szobát. Az egykori gettóházban viszont már valami egészen mást él meg.

©

"Ha az utcára néz az ablakod, a cigifüst és a hangoskodás miatt nem lehet meglenni, beljebb viszont a ház leárnyékolja a zajokat. Csicseregnek a madarak, otthon, vidéken tapasztalok ilyen nyugalmat, ami nagyon idilli" – mondja a 30 éves Bálint, aki ugyanakkor az utca kellemetlenebb oldalát sem rejtegeti előttünk. "Tök jó programok vannak, de azt nonszensznek tartom, hogy miközben a Kultúra utcájának hívnak valamit, simán előfordul, hogy egy nagy adag hányáson kell átlépnem hazafelé. A takarítás egyáltalán nincs megoldva."

©

Tekintse meg utcariportunkat!