Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Munkások tömött és fegyelmezett sorokban, a dolgozók lazábban. Állami vezetők a tribünön és politikusok ingujjra vetkőzve, az olcsó népszerűsködés legszebb pillanataiban. Éljen a párt és vesszen a párt! Vagy nagyon éljen a párt és vesszen minden párt. Virsli, meg sör, meg lufi, meg körhinta, meg minden, ami egyeseknek maga a munka ünnepe, másoknak viszont nem más, mint elkerülendő tömeg. Képgalériánk felvillantja, hogy ünnepeltek a magyarok különböző korokban, igencsak különböző május elsejéket.

1958. körül - ünneplők Felvonulási téren
©
1957. körül
©
Budapest, 1982. május 1. - Aczél György miniszterelnök-helyettes, Lázár György, a Minisztertanács elnöke és Kádár János, az MSZMP Központi Bizottságának első titkára a tribünön
©
1982. körül - május elseje Komáromban
©
1956. május 1. - felvonulók Budapesten
©
1951. május 1. - ünneplők a Dózsa György úton
©
1981. május 1. - Felvonulási tér
©
2007. május 1. - népviseletbe öltözött fiatalok állítanak májusfát a Hősök terén, ahol a kormány egész napos ünnepséget szervezett az Európai Unió fennállásának 50. évfordulója és hazánk csatlakozásának 3. évfordulója alkalmából.
©
Körhinta 2008-ban
©
A kihagyhatatlan kellék
©
2007. május 1. - Korda György és Balázs Klári a városligeti napozóréten felállított színpadon, ahol a Magyar Szocialista Párt tartotta majálisát
©
2008. május 1. - Gyurcsány Ferenc és szalagja a Hősök terén rendezett majálison
©
Eszméletlen hangulat
©
Az ünnep lényege
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Ilyen volt az utolsó Critical Mass - Nagyítás-fotógaléria

A szervezők szerint elérték céljukat, egyre többen választják a kerékpáros közlekedést a fővárosban, így szerintük ezután a független szakmai érdekképviselet megerősítésére van szükség - indokolták a szervezők. Az utolsó Critical Mass központi üzenete ezért az összefogás és a szerveződés szükségessége, a Kerékpárosklub megerősítése és munkájának kiterjesztése kerületi közösségekre, helyi célokra. A Critical Mass megmozdulást 2004 óta évente kétszer - áprilisban, a Föld napján és szeptember 22-én, az európai autómentes napon - rendezték meg azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a kerékpározást és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése érdekében. Az eddigi 15 akción több százezer bringás vett részt.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Olvasni muszáj – a könyv világnapja – Nagyítás-fotógaléria

Ma van a könyv világnapja, bár nyilván kérdés, szüksége van-e egyáltalán a könyvnek egy kinevezett ünnepnapra. Az UNESCO április 23-án, Shakespeare és Cervantes halálának napján a könyvek tiszteletének fontossága mellett az olvasás élményére hívja fel a figyelmet. A könyv a legnagyobb csoda, a hatalomhoz és a boldogsághoz vezető egyetlen út, elmélkedett Gorkij, és ehhez talán még azt lehet hozzátenni: ha valaki az olvasás szerelmese lesz, biztos lehet abban, soha nem csalják meg. Montesquieu-nek is igaza van: a könyv bűvös talizmán, Victor Hugo szerint a könyv hideg, de biztos barát. Az ünnep a számvetésre is jó. Melyik a kedvenc könyvem, mit olvastam utoljára, melyik lesz a következő. Jó hír, hogy a vasárnap este zárult jubileumi, XX. Nemzetközi Könyvfesztiválon rekordszámú közönség volt, nem olyan jó, hogy a világon több mint 1 milliárd ember még soha nem részesült az olvasás élményében. Mark Twain úgy látta, egy olyan ember, aki nem olvas könyveket, semmivel nem különb annál, mint aki nem tudja elolvasni őket. Összeállításunk azt bizonyítja, a világ szereti a könyveket, mert olvasni nemcsak hasznos, hanem örömforrás is.